Slovo prezidenta SP ČR k oslavám 100 let

Vážení členové Svazu průmyslu a dopravy,

jsem nesmírně hrdý, že v roce 2018 oslavíme 100 let od založení svazu průmyslníků, na který Svaz průmyslu a dopravy ČR svou činností navazuje. Naši pradědové ho založili 18. června 1918 ještě před vznikem Československé republiky. Mezi zakládajícími členy byly významné osobnosti, jako jsou velkoprůmyslník Kovařík z Prostějova, Václav Klement, spoluzakladatel automobilky Laurin&Klement, Karel Wichterle, spolumajitel firmy Wikov a otec Otto Wichterleho, a další machři průmyslu.

České firmy a jejich zaměstnanci odvádí skvělou práci. Průmysl je tahounem české ekonomiky, která v poslední době stále roste. Těším se, že budu moct osobně průmyslovým podnikům poděkovat při svých návštěvách v regionech, které v průběhu celoroční kampaně ke 100 letům plánuji spolu s dalšími kolegy ze Svazu.

Když se podíváme do historie českého průmyslu, opravdu máme být na co hrdí. Jsem přesvědčený, že Česká republika patří do TOP 20 nejvyspělejších zemí světa. Za Svaz průmyslu a dopravy ČR chceme udělat všechno pro to, abychom ji tam pomohli dostat. Chci, aby i za dalších 100 let mohli být naši potomci pyšní zase na naši práci.

Jaroslav Hanák
prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR
Gbelec Ondřej
/
kategorie 100 let
zpět