Týdenní přehled v institucích EU (27.03 - 02.04.2017)

V pondělí CEBRE spoluorganizuje v Bruselu diskusi s ministrem dopravy Ťokem...

V pondělí CEBRE spoluorganizuje v Bruselu diskusi s ministrem dopravy Ťokem na téma: Sociální aspekty silničního balíčku.
V pondělí a úterý zasedá Rada pro spravedlnost a vnitřní věci. Ministři budou mj. diskutovat o směrnici o některých aspektech smluv o poskytování digitálního obsahu a směrnici o boji proti praní peněz
V úterý se bude v rámci schůze Hospodářského a měnového výboru Evropského parlamentu jednat a hlasovat například o fungování franšíz v maloobchodním odvětví.
Ve středu a ve čtvrtek se koná plenární zasedání Evropského hospodářského a sociálního výboru. Členové budou diskutovat o budoucí obchodní politice s komisařkou Malmström a o politice soudržnosti po roce 2020 s komisařkou Cretu. Dále budou schvalovat stanoviska výboru: výběrem: označování lihovin, ozdravné postupy a řešení krize ústředních protistran, regulační rámec pro finanční služby, platební neschopnost podniků, nástroje na ochranu obchodu.
Výbor regionů zve na středeční konzultaci zúčastněných stran na téma „Energetická účinnost a budovy“.
V pátek spolupořádá CEBRE debatu v Evropském domě v Praze na téma reforma systému DPH v EU. Tentýž den pořádá Národní konvent o EU kulatý stůl věnovaný volnému pohyb osob mezi EU a Spojeným královstvím po Brexitu.

 
 

 

Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE.
kategorie CEBRE a SPČR
zpět