Týdenní přehled v institucích EU (24. - 30. 04. 2017)

Na úterní schůzi Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu se bude hlasovat...
Na úterní schůzi Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu se bude hlasovat o označování energetické účinnosti štítky nebo o digitalizaci evropského průmyslu. Na schůzi Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů EP se bude řešit vysílání pracovníků v rámci poskytování služeb a hlasovat například o akčním plánu EU pro „eGovernment“ nebo řešení zeměpisného blokování na vnitřním trhu.
Ve středu a ve čtvrtek proběhne plenární zasedání Evropského parlamentu, který bude mít tentokrát na svém programu mimo jiné otázku usnadňování přístupu k půdě zemědělcům, aktuální situaci v Turecku, ochranné známky EU či provádění směrnice o odpadech z těžebního průmyslu.
Ve středu bude probíhat plenární zasedání EHSV, na kterém se bude řešit svoboda sdělovacích prostředků a lidská práva a také budoucnost Evropy a úloha občanské společnosti.
V sobotu se v rámci Evropské rady uskuteční mimořádné zasedání k článku 50, kde EU-27 přijme pokyny pro jednání o brexitu, které vymezí rámec pro jednání a stanoví obecné postoje a zásady EU v průběhu jednání.
 
 
 
Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE .
kategorie CEBRE a SPČR
zpět