Představitelé byznysu ze střední a východní Evropy v Bratislavě

14. zasedání k otázkám konkurenceschopnosti průmyslu, energetické a klimatické politiky i dopadům krize na Ukrajině.

Ve dnech 27. – 28. března se v Bratislavě setkají na pravidelném jarním zasedání představitelé průmyslových a zaměstnavatelských svazů střední a východní Evropy, tzv. Středoevropské či CEE iniciativy, aby projednali otázky konkurenceschopnosti evropského průmyslu, klimaticko-energetický balíček, připravenost na volby do Evropského parlamentu a ekonomické dopady krize na Ukrajině.

V předvečer zasedání proběhne v rámci kulatého stolu za účasti generálního ředitele BUSINESSEUROPE Markuse Beyrera a prezidenta RÚZ Mariána Juska diskuse na téma podpory konkurenceschopnosti průmyslu v Evropě z pohledu EU a 7 zemí střední a východní Evropy.

Platforma průmyslových a zaměstnavatelských svazů střední a východní Evropy zahájila svou činnost v roce 2005 z iniciativy Rakouského svazu průmyslu (IV) a Svazu průmyslu a dopravy ČR. Tato regionální spolupráce probíhá s vědomím BUSINESSEUROPE a zaměřuje se na priority průmyslových a zaměstnavatelských svazů z České republiky, Maďarska, Rakouska, Slovenska, Slovinska a Chorvatska. Otevřená je na požádání i pro zástupce Bulharska a Rumunska.

Svaz průmyslu a dopravy ČR je na zasedání zastoupen viceprezidentem pro zahraniční vztahy a EU Stanislavem Kázeckým za expertní podpory pana Josefa Zbořila, člena Evropského hospodářského a sociálního výboru a Výboru BUSINESSEUROPE pro záležitosti průmyslu.

Marta Blízková
Mezinárodní vztahy - Mezinárodní organizace a EU

Blízková Marta
/
kategorie Iniciativa CEE
zpět