Nové výzvy programů Potenciál a Technologie

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo dvě nové výzvy v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK).

Zahájení příjmu žádostí v programu Technologie je plánováno na 9. 12., v programu Potenciál na 12. 12. Důrazně upozorňujeme, že pokud žadatel u výzev programu Technologie zvolí typ podání „automatické“, bude takto podaná žádost vyřazena z hodnocení. Plánovaný termín ukončení příjmu žádostí u obou programů je 28. 2. 2017. Příjem žádostí však může být uzavřen již po 14 dnech z důvodu možného překročení dvojnásobku alokace určené pro tyto výzvy.

Program Potenciál je určen malým, středním i velkým podnikům a lze jej využít na založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací spočívající v pořízení pozemků, budov, strojů/zařízení a jiného vybavení centra nezbytného pro zajištění aktivit tohoto centra.

Program Technologie se týká malých a středních podniků nebo začínajících podniků a z podpory lze financovat pořízení nových strojů, technologických zařízení a vybavení; podporu nelze poskytnout na prostou obnovu stávajícího strojního zařízení s nulovým stupněm inovace.

Více zde

kategorie Z hospodářské politiky
zpět