Novinky v projektu Režim Ukrajina

 ua

Vláda po dlouhodobé urgenci Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) schválila 8. února 2017 personální navýšení kapacit Ministerstva zahraničních věcí, konkrétně na Generálním konzulátu ČR ve Lvově (GK Lvov) a na Ministerstvu vnitra, což znamená navýšení roční kvóty pro přijetí žádostí o zaměstnaneckou kartu pro středně a nízko kvalifikované uchazeče o zaměstnání z Ukrajiny.

Původní roční kvóta 3 800 žádostí o zaměstnaneckou kartu pro uchazeče se nyní zvýšila na 9 600 žádostí,  jedná se tedy o více než 100% navýšení.

Tímto navýšením by se měla zkrátit doba pozvání uchazeče k osobnímu pohovoru na GK Lvov. V současné době tato doba činila 7 měsíců – obsazenost termínů byla včetně září vyčerpána.

Postupné navyšování personálu by mohlo být zahájeno v polovině března 2017. Tito zaměstnanci by okamžitě zahájili „posunutí“ současné řady již dohodnutých termínů k osobnímu pohovoru na termín dřívější, což by mohlo znamenat zkrácení cca o 2 měsíce (červenec 2017).

Pro více informací o projektu Režim Ukrajina se obraťte na Terezu Hejlovou ze Sekce zaměstnavatelské SP ČR, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Tereza Hejlová
/
kategorie Právní infoservis
zpět