STROJÍRNA OSLAVANY - NEJinovativnější firmou v Jihomoravském kraji

Třetí ročník soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje zná svého vítěze. Stala se jím společnost STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o. Firma se řadí nejen k předním evropským výrobcům hydraulických tlumičů pro podvozky kolejových vozidel, ale rovněž k vyhledávaným výrobcům přesných strojních dílců a součástí. „Inovace pro nás představují jeden z kroků k naplnění naší vize – dostat se mezi elitu evropského strojírenství. Je to cesta k udržení konkurenceschopnosti a znamená především změny, které musíme vykonat v jednotlivých procesech. Po masové investici do technického subsystému v posledních pěti letech jsme se rozhodli inovovat tu náročnější část firmy – její sociální subsystém, procesy, chování a přístupy lidí. Ocenění, které jsme získali je dokladem toho, že jsme vykročili tím správným směrem,“ uvedla ředitelka divize ROZVOJ ve společnosti STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o. Alena Lubasová.

Druhou příčku obsadila firma MSR Engines s.r.o., která se specializuje na vývoj a výrobu nízkoobjemových závodních i klasických spalovacích motorů a která mimo jiné vyvinula unikátní Jetsurf na motorový pohon. Společnost bodovala i v kategorii Nejlepší malá firma určené firmám s méně než 50 zaměstnanci. Třetí místo obsadila společnost ENBRA, a.s., která se profiluje jako klíčový partner v oblasti technického zařízení budov.

V rámci soutěže je udělován titul Skokan roku náležící firmě, která se v žebříčku meziročně posunula o nejvíce příček. Cenu získala společnost TopGis, s.r.o., která se z loňského 21. posunula na 13. místo. Geodetický podnik mimo jiné zajišťuje kompletní mapové podklady pro server Mapy.cz a poskytuje unikání systémy pro správu a práci s geodetickými daty.

NEJinovátorem v oblasti HR je Flowmon Networks a.s.

Více zde.

Růžena Hejná
/
kategorie Svaz v regionech
zpět