Absurdita roku 2017


Zbytečné papírování, nesmyslné vyhlášky či omezení, která často hraničí se zdravým rozumem. To vše ukrývá Absurdita roku. Ale pozor! I když jsou nominovaná nařízení často úsměvná, podnikatelům při jejich plnění úsměv často zamrzá. My jsme však s nimi, a proto spouštíme již jedenáctý ročník tradičního boje proti nepřiměřené byrokracii a úřednickým nesmyslům. Podpořte nás i vy a nominujte svého „favorita“.

Úřad požaduje údaje, které již vlastní, Zákon nepřipouští u živé hudby písničku na přání nebo třeba Kontrolní hlášení DPH aneb nový pomocník byrokracie. To jsou jen některá z nařízení, které jste v loňských letech vybrali jako ta nejabsurdnější. Ani letos nenecháme stát, úřady ani samotné úředníky aby zneužívali své pozice, a dáme jasně najevo, že stát je tu pro podnikatele a ne proto, aby jim házel nejrůznějšími „vylepšeními“ další a další klacky pod nohy. Naší zbraní je Absurdita roku!

Absurdita roku, která je součástí podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku 2017 a Česká Spořitelna Živnostník roku 2017, má za cíl upozornit na zbytečné a často nesmyslné administrativní povinnosti a nařízení, které úřady ukládají podnikatelům. Absurdita roku však není jen populární anketou, ale také účinným nástrojem ke snižování administrativní zátěže. Za dobu své existence přispěla k odstranění celé řady zbytečných zákonů a vyhlášek.

Nahlédněte pod pokličku těch nejabsurdnějších nařízení z loňského roku zde.

Máte vy osobně či někdo z vašeho okolí špatnou zkušenost s některým byrokratickým nařízením, vyhláškou či přímo zákonem? Neváhejte se s námi podělit a nominovat do Absurdity roku 2017!

Svůj typ na byrokratický nesmysl můžete nominovat online zde nebo zaslat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Gbelec Ondřej
/
kategorie Soutěže
zpět