Koyo Bearings získalo významné ocenění pro zaměstnavatele

Člen Svazu průmyslu a dopravy ČR Koyo Bearing ČR se stal Progresivním Zaměstnavatelem regionu do 500 zaměstnanců v Olomouckém kraji pro rok 2017.

koyo

Olomoucký závod na výrobu ložisek Koyo Bearings ČR sídlí v Bystrovanech poblíž Olomouce. V posledních letech získal kromě profesních také mnoho ocenění v oblasti péče o zaměstnance a společenské odpovědnosti. Podporuje střední odborné školství a jeho zástupci se angažují v několika pracovních skupinách, které se snaží např. o rozvoj spolupráce firem a škol, polytechnické výchovy a inovačního potenciálu Olomouckého kraje. Při mnohých z těchto aktivit spolupracuje s regionálním zastoupením SP ČR.

Na předávání cen Zaměstnavatel roku na Vysoké škole báňské se Koyo umístilo na prvním místě v kategorii firem do 500 zaměstnanců v Olomouckém kraji. Tím převzalo čestný titul Progresivní zaměstnavatel regionu. Cena do Bystrovan putuje už popáté. Soutěž každoročně pořádá Klub zaměstnavatelů ve spolupráci s firmou Sodexo a PwC.

Soutěž je vyhodnocována na základě mezinárodně uznávaného standardu Saratoga, jehož odborným garantem je poradenská společnost PwC. Vyhodnocování probíhá na základě dat o výdajích na školení zaměstnanců, o fluktuaci pracovních sil, o růstu nebo poklesu jejich počtu apod.

V loňském roce se závod v rámci Olomouckého kraje umístil na 3. místě. Z tohoto mírného propadu oproti předchozím letům si podle manažerky pro oblast lidských zdrojů Jany Kopecké vzali ponaučení: „Rozjeli jsme nový projekt školící místnosti Do-Jo, kde stávající zaměstnance i nováčky pravidelně proškolujeme v oblastech bezpečnosti práce, strojírenství, pracovních postupů, rozvíjíme jejich znalosti a dovednosti ohledně měřících technik, projektové a výkresové dokumentace apod.“

„V rozvoji zaměstnanců budeme pokračovat. Také plánujeme zlepšování pracovního prostředí. V příštích týdnech budeme stavět nová sociální zařízení a sprchy, s městem také intenzivně jednáme o výstavbě zastávky MHD přímo před dveřmi závodu,“ doplnil ředitel společnosti Petr Novák.

Jako ve většině firem v České republice se i v Koyo musí potýkat s nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil. I to byl impuls pro založení nové školicí místnosti, ve které mohou personalisté předat odpovídající strojírenské znalosti i méně kvalifikovaným novým zaměstnancům, případně poskytovat praktické znalosti čerstvým absolventům strojírenských škol i studentům. „Extrémně malá nezaměstnanost je v kraji skutečně znát. Dříve se počítal počet uchazečů na jedno volné pracovní místo, dnes je to přesně naopak, uvažuje se počet volných pracovních míst na jednoho zaměstnance. Tomuto se přizpůsobujeme, pracujeme na osobním přístupu ke každému uchazeči o práci a rozšiřujeme nabídku benefitů,“ doplnila Jana Kopecká.

Více informací na www.koyobearings.cz nebo http://www.jtekt.co.jp

Petra Švajdová
/
kategorie Z členské základny
zpět