Centropol podpořil vizionářskou knihu Smart revoluce



Tuzemští podnikatelé podpořili vydání a křest knihy s názvem Smart revoluce s podtitulem Budoucnost přichází právě teď! Jedním z partnerů je společnost CENTROPOL ENERGY, jejíž firemní strategie je zaměřená právě na „chytrou energii budoucnosti“.

„Městem Synopcity vedou inteligentní dálnice s vozidly bez řidičů, autonomními vlaky a letadly, vedle nichž si to ve vakuu sviští kapsle Hyperloop Elona Muska. Jednou ze zastávek je nedaleký kosmodrom, kde právě odlétá turistický kosmický koráb. V ulicích Synopcity, města plného fascinujících chytrých budov, nabitých supermoderními technologiemi, potkáte nákupního robota uhánějícího za spěchající ženou stejně běžně jako holografické informační systémy lákající k utrácení virtuální měny tisíci způsoby. Ve chvilce klidného posezení v restauraci vaří i obsluhují androidi. Jsou rychlí, pozorní, nepotřebují pauzu na cigárko ani nevyžadují spropitné... Ale to je jen začátek“.

Zažít 66 „všedních“ zázraků v chytrém městě Synopcity můžete díky vydané knize Smart revoluce. Pokřtěna byla závěrem listopadu v pražském Karlíně za účasti úspěšných podnikatelů a partnerů publikace. Jedním z nich je i společnost Centropol, kterou reprezentoval a její záměry v oblasti chytrých energií představil ředitel obchodu a strategického rozvoje Tomáš Hlaváček. Knihu křtili také Michal Postránecký z GulfCoastGreen Development Florida, zakladatel SynopCity.com, Hynek Gloser z CONSILIA FUTURA, Cyril Svozil z Fenix Group International, Petr Budiš z První certifikační autority a Jiří Konečný z ELKO EP. Moderování slavnostního setkání a představení autora publikace Kamila Mikety se zhostil manažer vnějších vztahů a mluvčí Centropolu Aleš Pospíšil. Křest osvěžil svou hrou nejchytřejší robotický klavír Steinway Spirio.

„Zážitky z jednoho dne v Synopcity jsem se rozhodl sepsat i proto, abychom s pojmem smart dokázali zacházet tak, že nebudeme budit shovívavý úsměv u těch věci skutečně znalých. A také abychom z něj smyli nános pověstné Lochnesky, o které se všichni zasvěceně baví, aniž by ji někdy spatřili,“ říká autor knihy Kamil Miketa.

Publikace vydavatelství Mladá Fronta přibližuje podnikatelské osobnosti a problémy, které díky novým technologiím začínají úspěšně řešit nebo se jim v budoucnu hodlají věnovat. Týká se to i Centropolu, který do praxe zavádí chytré technologie a vstupuje tak do „smart“ revoluce.

„Naši klienti jsou čím dál náročnější na to, kdy a jak rychle dostávají odpovědi na své i nevyřčené otázky. Proto nám v komunikaci budou pomáhat algoritmy umělé inteligence. Ty zajistí, že informace od nás budou zákazníkům doručovány v době, kdy sedí u počítače nebo telefonu, a zrovna čtou e-maily. A naši pracovníci jim mohou zavolat a začít řešit jejich problémy dříve, než se sami rozhodnou kontaktovat naše call centra,“ říká v knize majitel Centropolu Aleš Graf.

O společnosti
CENTROPOL ENERGY a.s., je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny a plynu v České republice. Obsluhuje na 300 000 odběrných míst z řad domácností, firem a institucí. Firma se dlouhodobě umísťuje v první stovce nejvýznamnějších českých firem v žebříčku, který vyhlašuje Sdružení Czech TOP 100. Centropol je členem Svazu průmyslu a dopravy ČR, sdružujícím zaměstnavatele a podnikatele v ČR. V roce 2016 dosáhl obrat společnosti Centropol bezmála sedmi miliard korun. Majitelem a jediným akcionářem firmy je český podnikatel Aleš Graf.

Kontakt
Aleš Pospíšil, manažer vnějších vztahů a mluvčí společnosti Centropol
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Mobil: +420 775 708 082

Gbelec Ondřej
/
kategorie Z členské základny
zpět