Členská firma SP ČR Koyo Bearings Dodavatelem pro Auto roku


V tomto roce proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků ankety českého Auta roku, tentokrát s číslovkou 2018, které pořádá Svaz dovozců automobilů. Ze seznamu 36 vozidel byla porotci jako vítězná vybrána nová Škoda Karoq. Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) následně každoročně vyhlašuje dodavatelské firmy, které pro vítězný vůz dodávají komponenty a získávají tak právo používat prestižní označení „Dodavatel pro Auto roku 2018 v České republice“.

Tímto titulem se letos může pyšnit firma Koyo Bearings, která patří mezi významné členské firmy Svazu průmyslu a dopravy ČR v Olomouckém kraji. Olomoucká firma Koyo Bearings dodává ložiska do spojky vítězné škodovky. Spojka je součástí 7-stupňové automatické převodovky DSG. Titul Dodavatel pro Auto roku získala firma za svou 17-letou existenci již potřetí. „Díl, který dodáváme do koncernu Volkswagen a také do nové Škody Karoq, vyrábíme v objemu 508 000 kusů ročně, přičemž v následujících letech plánujeme další růst produkce. Jsme hrdí, že je v Autě roku opět naše stopa,“ říká k zisku titulu ředitel moravského závodu Petr Novák. Mimo vítězného Karoqu a dalších modelů stejné značky dodává Koyo spojkové ložisko také značkám Seat, Volkswagen a Audi.

Společnost Koyo Bearings Česká republika s.r.o. sídlí v Olomouci a je součástí japonské nadnárodní JTEKT Corporation. Ta se řadí mezi přední světové dodavatele pro automobilový průmysl v oblasti řízení, výroby ložisek, komponent do automobilů a výrobě strojů a zařízení. Výrobní závod Koyo zaměstnává 530 kmenových zaměstnanců. Během své existence obdržel řadu významných ocenění včetně pětinásobného titulu Zaměstnavatel Olomouckého kraje. Dvakrát se stal Dodavatelem pro Auto roku v ČR, v roce 2015 obdržel ocenění Společnost přátelská rodině, v roce 2016 národní cenu Odpovědná firma České republiky, v roce 2017 cenu za 2. Nejlepší personální projekt v ČR a certifikaci Bezpečný podnik.

Více informací na www.koyobearings.cz  nebo http://www.jtekt.co.jp 
Gbelec Ondřej
/
kategorie Z členské základny
zpět