Německá kancléřka se setká se zástupci SP ČR

800px-Angela Merkel 09

Německá kancléřka Angela Merkelová se při své zítřejší návštěvě Prahy sejde na ČVUT se zástupci Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), kteří jsou spoluautory české vize kybernetické revoluce Průmysl 4.0. Mezi pozvanými hosty na návštěvu Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) při ČVUT jsou prezident SP ČR Jaroslav Hanák, člen představenstva SP ČR Jiří Holoubek a další zástupci SP ČR. V čele týmu, který připravil Iniciativu Průmysl 4.0, je ředitel CIIRC a jeden z hostitelů setkání prof. Vladimír Mařík. Součástí návštěvy by měla být diskuze právě k tématu Průmyslu 4.0 a k možnostem česko-německé spolupráce v oblasti výzkumu, vývoje a moderních technologií.

„Podařilo se nám zvednout téma Průmyslu 4.0 a zapojit do něho řadu aktérů, aktivně se ho ujala i vláda. Jsmedále připraveni s ní spolupracovat, a také s výzkumníky, akademiky a ostatními sociálními partnery. Určitě je přínosná diskuse o podobě českého Průmyslu 4.0 a o německém modelu,“ uvedl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Právě SP ČR se snaží o vytvoření Národní platformy pro Průmysl 4.0, přičemž Iniciativu Průmysl 4.0 by měla dnes schválit vláda. SP ČR však trvá na tom, aby byl k ní zpracován implementační plán.

Tisková zpráva ke stažení zde.

Foto: Armin Kübelbeck, CC-BY-SA, Wikimedia Commons

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět