Ocenění pro Zbyňka Frolíka a Agrostroj Pelhřimov na Sněmu

DSC 0184

Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), který dnes zahájil 58. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně za účasti prezidenta republiky Miloše Zemana, předsedy vlády Bohuslava Sobotky a osmi ministrů a více jak čtyř stovek průmyslníků, uvedl do Galerie osobností průmyslu Zbyňka Frolíka, významného podnikatele a zakladatele společnosti Linet, světového výrobce nemocničních lůžek.

Za rozvoj průmyslu a regionu ocenil společnost Agrostroj Pelhřimov a jejího majitele Lubomíra Stokláska.

Cenu předal prezident SP ČR Jaroslav Hanák a premiér Bohuslav Sobotka. Oba ocenění obdrželi skleněnou trofej, jejíž podoba je inspirovaná kontaktní čočkou. Autorkou je studentka 2. ročníku oboru Tvorba uměleckého skla Vyšší odborné školy sklářské a Střední školy Nový Bor Kamila Ďuráčová.

Ocenění byli odměněni bouřlivým potleskem čtyř set přítomných podnikatelů a manažerů, politiků a významných hostů.

Ve svém laudatio na Zbyňka Frolíka Jaroslav Hanák zmínil zejména jeho místo mezi současnými manažerskými vzory a jeho roli inovátora. „Je držitelem řady patentů a užitných vzorů. Není divu, že jeho společnost má díky inovacím pověst technologického lídra. Spolu s Linetem získal Zbyněk Frolík několik významných ocenění jako je Inovace roku či mimořádná ocenění za Vynikající design,“uvedl Jaroslav Hanák. Zmínil i jeho výrazné angažmá jako viceprezidenta SP ČR v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. „Ceníme si toho, že se angažoval v prosazování podpory aplikovaného výzkumu,“ uvedl Jaroslav Hanák.

U Agrostroje Pelhřimov ocenil prezident SP ČR jeho přínos pro celý region. „Je stále významnějším zaměstnavatelem a k dnešním 2200 pracovníkům mají přibýt stovky dalších. Zvláště díky Agrostroji dosahuje v okrese mužská nezaměstnanost sotva 1,4 procenta,“ připomenul Jaroslav Hanák. Poukázal i na spolupráci firmy se školami, včetně VUT a ČVUT, na podporu technického vzdělávání, na sponzorské aktivity kulturních a společenských akcí i na ekologický přístup.

Ke stažení:

Galerie osobností průmyslu - prezentace Zbyněk Frolík a LINET