Podnikatelské mise doprovázející prezidenta Miloše Zemana do Ruska se ujmou Svaz průmyslu a dopravy ČR a Hospodářská komora

Kancelář prezidenta České republiky Miloše Zemana pověřila organizací podnikatelské mise do Ruské federace na konci listopadu Svaz průmyslu a dopravy ČR a Hospodářskou komoru ČR. Na organizaci jedné z největších podnikatelských misí v novodobé historii České republiky budou tyto podnikatelské organizace spolupracovat i se specializovanou obchodní Komorou pro hospodářské styky se zeměmi SNS.
 
Podnikatelská delegace doprovodí prezidenta Miloše Zemana na jeho státní návštěvu Ruské federace v druhé půlce listopadu. Podnikatelské organizace otevřou možnost účastnit se akce firmám se zájmem o ruský trh napříč všemi odvětvími a obory, přihlášky začnou přijímat v pondělí 25. září. Stačí se obrátit na jednu z těchto tří organizací, které poté firmám pošlou pozvánku s příslušnými informacemi o registraci. V současnosti sestavují program návštěvy, která má podpořit zájmy českých exportérů v Rusku.
 
Svaz průmyslu a dopravy ČR organizuje podnikatelské mise do Ruska pravidelně. Od roku 2002 uspořádal šest misí. O tuto destinaci jeví podnikatelé velký zájem, což dokládá i fakt, že na nich Svaz celkově obsadil 328 míst. Poslední mise čítající 27 firem zamířila do Ruska letos v červenci a doprovázela na zahraniční cestě ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka. Podnikatelé během ní navštívili fórum „Současné energetické technologie – základ budoucího průmyslu“. Předchozí 25členná mise doprovodila v roce 2015 tehdejšího ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka.
 
Hospodářská komora a Komora SNS naposledy vypravily podnikatelskou delegaci do Ruska letos v květnu na zasedání Mezivládní komise pro hospodářskou, ekonomickou a vědecko-technickou spolupráci mezi ČR a Ruskou federací, 23členná delegace podnikatelů doprovázela ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka. V roce 2012 organizovaly doprovodnou podnikatelskou misi ministra průmyslu a obchodu ČR Martina Kuby do Tatarstánu, kde české firmy uzavřely kontrakty za téměř dvě miliardy korun.
 
Komora SNS v dubnu letošního roku organizovala doprovodnou podnikatelskou misi ministra zemědělství ČR Mariana Jurečky do Rostova na Donu. Za poslední dva roky Komora SNS navštívila v rámci podnikatelských misí několik ruských regionů, jako jsou Sverdlovská, Čeljabinská, Nižegorodská a Samarská oblast.
 
Tisková zpráva ke stažení zde.
Tereza Řezníčková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět