SP ČR se zapojil do projektu 22 % k rovnosti

V Liberci se dnes konala konference k nerovnému odměňování žen a můžu v ČR. Zastoupení na ní měl i Svaz průmyslu a dopravy ČR, který se aktivně zapojil do projektu 22 % k rovnosti.
„Svaz průmyslu a dopravy ČR vnímá problém zaměstnankyň na trhu práce, a proto se aktivně zapojil do projektu s názvem 22 % k rovnosti. Jeho cílem je zabývat se opatřeními, která by napomohla ženám sladit péči o rodinu a zároveň naplňovat i své profesní ambice, a tím si udržet i do budoucna srovnatelnou mzdovou úroveň s muži. Významnou roli v tom hraje celková firemní kultura, transparentní odměňování a osvěta. Ukázalo se ale, že ženy si často o svou mzdu neumí říci, proto by pro ně mohla být užitečná například mzdová a platová on-line kalkulačka, na které si bude každý moci spočítat obvyklý plat podle vzdělání, regionu pracovního zařazení a zkušeností. On-line kalkulačka by měla být jedním z výsledků projektu,“ komentuje Jitka Hejduková, ředitelka Sekce zaměstnavatelské Svazu průmyslu a dopravy ČR.
Lenka Dudková