Klubový večer s prezidentem republiky

Předvánoční debata předních byznysmenů s prezidentem Milošem Zemanem se již stává tradicí.

Celoroční série klubových večerů – setkání významných zástupců českého byznysu s předními politiky – vyvrcholila stejně jako v minulém roce na Pražském hradě. Ve středu se tak uskutečnilo již o druhé setkání podnikatelů, zaměstnavatelů a vysokých manažerů firem s hlavou státu, při kterém diskutují o dlouhodobých bariérách podnikání, jakými jsou zejména legislativní proces a právní nejistota, ale také aktuální ekonomické otázky.

„Budeme diskutovat otázky vývoje české ekonomiky a také spolupráci, zejména pak efekty zahraničních podnikatelských misí doprovázejících prezidenta ČR. Uvědomujeme si jejich mimořádný význam pro podporu exportu,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

V letošním roce podnikatelské mise provázaly českého prezidenta při jeho návštěvách do Číny, Francie i Kazachstánu a Tádžikistánu a zúčastnily se jich stovky zástupců firem; mnozí z nich na misích podepsali různé smlouvy a kontrakty se zahraničními partnery. Pokračování spolupráce se plánuje i v roce 2015, který SP ČR vyhlásil Rokem průmyslu a technického vzdělávání.

Fotogalerie ze setkání.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět