Rok průmyslu a technického vzdělávání: akce začaly

V Brně byl na veletrhu RegionTour prezentován projekt technických školek, v Šumperku proběhl Den otevřených dveří SOŠ.  .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rok průmyslu a technického vzdělávání 2015 vyhlášený Svazem průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) byl oficiálně zahájen a již se objevily akce zaměřené na podporu vzdělávání v technických oborech  v různých regionech ČR.

Již ve středu jeho zahájení předznamenal v Olomouckém kraji den otevřených dveří Střední školy železniční, technické a služeb v Šumperku spojený s prezentací významných zaměstnavatelů a partnerů v regionu Šumperska.  Škola nabízí studium v oborech obráběč kovů, mechanik opravář kolejových vozidel, elektrikář - silnoproud, strojní mechanik, truhlář, zedník, klempíř a mechanik strojů a zařízení. Akci podpořily svou účastí či prezentací podniky, které poskytují praxi žákům, a dále město Šumperk, úřad práce, společnost Merkur a další partneři. Poskytnutím své záštity ji podpořil také SP ČR.

Kontaktní osoba pro další informace:

Richard Koubek, regionální manažer SP ČR pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj.

M: +420 733 643 511

T:  +420 225 279 866

Na Výstavišti v Brně byl dnes zahájen veletrh RegionTour. Člen České manažerské asociace Miloš Filip na tiskové konferenci k zahájení veletrhu představil projekty technického vzdělávání dětí předškolního věku v Jihomoravském kraji. Novináři měli možnost celý den shlédnout ukázky prací přítomných dětí z mateřských škol z oblasti Tišnova, Kuřimi a Blanska.

"Společnost Veletrhy Brno, a.s. považuje podporu technického vzdělávání za klíčovou iniciativu ve vztahu k budoucnosti českého průmyslu. Tradici českého průmyslu, stejně jako jeho důležitost pro celou českou ekonomiku dokládá Mezinárodní strojírenský veletrh, který je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem střední a východní Evropy. Veletrhy jsou zrcadlem oboru a již několik let vnímáme velký nedostatek technicky vzdělaných odborníků, kteří jsou nezbytným předpokladem zachování konkurenceschopnosti technických oborů v ČR. Společnost Veletrhy Brno, a.s. se rozhodla stát se partnerem Roku průmyslu a technického vzdělávání a podpořit projekt na technicky zaměřených veletrzích, které pořádá. S partnery v jihomoravském kraji připravujeme konkrétní aktivity pro studenty odborných škol v rámci Stavebních veletrhů a zejména v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu. Zároveň jsme připraveni ke spolupráci s odbornými školami v celé ČR,“ uvedl generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.

Zájem návštěvníků veletrhu vzbudil technicky zaměřený vzdělávací systém v Kuřimi, kde se spojily místní firmy pod vedením TOS Kuřim s městským úřadem a vytvořily podmínky pro podporu všech MŠ v tomto městě. V souvislosti s Rokem průmyslu a technického vzdělávání se k podpoře programu „Technické školky“ přidaly další významné společnosti například Veletrhy Brno a Uni Hobby. Veletrhy Brno umožní dětem a studentům vybraných technických škol na významné akce vstup zdarma a zajistí jim i zázemí pro odpočinek. Společnost Uni Hobby zase přichází s nabídkou sady dětských nářadí, které děti potřebují k výrobě technických modelů.

Kontaktní osoby pro další informace:

Jaroslav Bílek
Vedoucí odboru marketingu Veletrhy Brno a.s.

TEL:     +420 541 152 966
MT:       +420 602 584 376