SP ČR a členské firmy se představily na JOBS EXPO

Návštěvníci veletrhu se zajímali zejména o pracovně-právní legislativu. 

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) se představil na Mezinárodním veletrhu pracovních příležitostí JOBS EXPO 2015 v Praze společným stánkem se čtyřmi členskými firmami DURA Automotive CZ, k. s., Ricardo Prague s.r.o., TRW Autoelektronika, s.r.o. a LINET spol. s r.o.

SP ČR byl partnerem tohoto významného dvoudenního veletrhu, který se uskutečnil ve dnech 12. a 13. března pod znamením Roku průmyslu a technického vzdělávání, a jehož se zúčastnily i další členské firmy SP ČR, jako jsou ŠKODA AUTO a IBM.

Ředitelka Sekce zaměstnanecké SP ČR Jitka Hejduková společně s obchodním ředitelem pořadatelské organizace INCHEBA Praha Janem Novotným zdůraznila před návštěvníky a novináři praktičnost veletrhu, jehož cílem je napomoci propojit zaměstnavatele a zájemce o odpovídající pracovní uplatnění. Firmy zejména poptávají studenty a absolventy technických oborů.

Zástupci partnerských firem na společném stánku potvrdili chronický problém s nedostatkem absolventů řady zejména technických profesí. Patří mezi ně i pracovníci z technologie výroby či vývoje, což je případ i společnosti Linet s vlastním výzkumem a vývojem.

Návštěvníci veletrhu se na stánku zajímali o praktické informace z oblasti pracovně právních vztahů a rádi si odnášeli SP ČR vydanou publikaci pod názvem Řešení konfliktů na pracovišti i další brožury.

Veletrh nabídl bohatý doprovodný program zahrnující desítky praktických přednášek a workshopů, zaměřených na problematiku pracovně právních vztahů či aktuálních legislativních změn. Právě to je oblast, o které mají zástupci SP ČR dobrý přehled a pravidelně připomínkují návrhy legislativních úprav.

Návštěvníci si mohli vyzkoušet s odborníky jak správně projít pracovní pohovory, jak vhodně sepsat životopis a motivační dopis či jak vyjednávat o platu. Tématem byla i nedostatečná jazyková vybavenost některých absolventů. „Firmy poukazují na skutečnost, že pokud najdou technického odborníka, není vždy dostatečně jazykově vybaven,“ uvedl Pavel Fára, zástupce ředitele Sekce mezinárodních vztahů, který spoluorganizoval stánek SP ČR. 

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět