Monačtí podnikatelé hledají partnery v ČR

SP ČR zorganizoval k příležitosti návštěvy knížete Alberta II. Česko-monacké podnikatelské fórum.

DSC 01651

Z druhé nejmenší země na světě o rozloze pouhých dvou čtverečních kilometrů, která ovšem vykazuje bezmála rekordní příjem na jednoho obyvatele (64 tisíc eur ročně) na dnešní Česko-monacké podnikatelské fórum v Praze přijelo přes 20 podnikatelů. Zejména šlo o zástupce firem podnikajících v energetice (se zaměřením na obnovitelné zdroje), informačních technologiích, bankovnictví, realitách, papírenském a kosmetickém průmyslu či turismu.

Vrcholem programu setkání byl odpolední podpis dohody o spolupráci mezi Svazem průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) a Komorou pro ekonomický rozvoj Monaka (CDE). V budově ministerstva průmyslu a obchodu za účasti monackého prince Alberta II. uzavřeli dohodu za SP ČR jeho prezident Jaroslav Hanák, za monackou jeho protějšek Michel Dotta.

Dohoda by měla výrazněji podpořit dosud existující spolupráci mezi ČR a Monakem. Jedná se o možnosti reciproční návštěvy tuzemských podnikatelů v Monaku. Monacká strana nabídla také svou pomoc při hledání možností pro české firmy ve třetích zemích, zejména v Africe.

Bližší informace o možnostech spolupráce českých a monackých podnikatelů jsou uvedeny v tiskových zprávách SP ČR a CDE.

Jiří Janda