Firmy nabízejí zaměstnancům více benefitů než loni

Firmám se daří, prokázal tradiční průzkum NN pojišťovny a penzijní společnosti a SP ČR.

benefity

Nejvíce nabízenými benefity zůstávají mobilní telefon (v nabídce 88 % firem) a příspěvek na vzdělávání (83 %), který je dlouhodobě také nejdynamičtějším benefitem. Největší meziroční nárůst zaznamenaly příspěvky na životní pojištění a na spoření na penzi (o 11 %, resp. 9 %), které tak dokazují rostoucí trend podpory dlouhodobých benefitů.

Na jednoho řadového zaměstnance firmy v průměru vydají 10 -15 tisíc korun. Vyplynulo to z tradičního průzkumu zaměstnaneckých výhod, který již v deváté vlně realizovala NN pojišťovna a penzijní společnost ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR.

Firmy jsou v hodnocení své ekonomické situace poměrně optimistické. Za lepší v porovnání s minulým rokem ji považuje 39 % společností. „Zejména v posledních měsících zaznamenáváme výraznou dynamiku růstu průmyslu a celé ekonomiky. Dobrou zprávou je, že zlepšující se kondice našich firem se projevuje u řady z nich potřebou přijímat nové pracovníky a udržet si je jak zvyšováním mezd, tak i benefity,“ komentuje výsledky Radek Špicar, viceprezident SP ČR.

Podrobnosti k průzkumu najdete v tiskové zprávě a speciální prezentaci.

Tisková konference - šetření k benefitům

15 fotografií Vstupte
Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět