Podepsán akční plán spolupráce s TA ČR

Koordinace aktivit obou institucí je nezbytná.

DSC 04741


Generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Dagmar Kuchtová a ředitel Technologické agentury ČR (TA ČR) Luděk Knorr dnes v Praze podepsali Akční plán spolupráce mezi oběma organizacemi. Došlo tak k aktualizaci konkrétních úkolů pro roky 2015 a 2016 vycházejících z loni podepsaného Memoranda o spolupráci mezi SP ČR a TA ČR.

SP ČR dlouhodobě spatřuje ve výzkumu, vývoji a inovacích základní prvek konkurenceschopnosti ČR. Technologická agentura ČR představuje důležitý pilíř v podpoře aplikovaného výzkumu, a proto je nezbytná vzájemná koordinace jejich aktivit v dané oblasti.

Spolupráce se týká kromě podpory novelizace zákona č.130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, vývoje a inovací či výdajů státního rozpočtu na aplikovaný výzkum a dalších aktivit také akcí v rámci celoroční kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání, kterou SP ČR vyhlásil na letošní rok.

„Akční plán navazuje na úspěšnou spolupráci z předešlého období, kdy obě organizace ve vzájemné kooperaci podnikaly kroky na zlepšení prostředí pro aplikovaný výzkum a vývoj. Došlo nejen ke konzultacím při tvorbě stanovisek a pořádání akcí, ale také k personálnímu propojení našich pracovních týmů,“ řekla po podpisu generální ředitelka Dagmar Kuchtová.





Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět