Školy nerozvíjejí zájem dětí o techniku, míní rodiče

 

Základní školy v České republice nerozvíjejí u svých žáků zájem o technické obory. Myslí si to více jak tři čtvrtiny (77 %) z tisícovky rodičů (1009), kteří byli osloveni v šetření Svazu průmyslu a dopravy ČR. V rámci letošního Roku průmyslu a technického vzdělávání (RPTV) je realizovala společnost Ipsos.

Kompletní Zpráva z výzkumného šetření bude prezentována na Závěrečné konferenci RPTV (program) v Kongresovém centru Praha ve čtvrtek 3. prosince 2015.

Součástí konference bude i předložení výsledků celoročních aktivit, zahrnující odborné diskuse, podporu spolupráce firem a škol, exkurze žáků do škol, kvízy pro žáky a studenty, první ročník platformy setkávání vysokoškolských studentů, podnikatelů, politiků, akademiků a novinářů BUSINESS škola a akce vůči veřejnosti jako je Den s průmyslem v Ostravě.

Na konferenci i TK budou místopředseda vlády P. Bělobrádek, ministryně K. Valachová, ministr J. Mládek či náměstek J. Marek prezentovat, čím státní správa přispěla letos k podpoře technických oborů či k podpoře inovací.

Novináři jsou zváni na celou konferenci i na TK za účasti představitelů SP ČR, byznysu a vlády, která proběhne v Kongresovém centru Praha (Klub D) od 12:30 hod. Podrobnosti naleznete v pozvánce, akreditujte se prosím do 1.12. na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Registrace na konferenci: http://registrace.spcr.cz/konference

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět