EET je pro poctivý byznys v ČR přínosem

SP ČR oceňuje, že poslanci schválili elektronickou evidenci tržeb (EET).


Podle tohoto nejvýznamnějšího zaměstnavatelského svazu v České republice jde o klíčovou změnu v daňové oblasti, která má narovnat podnikatelské prostředí a zvýšit příjmy veřejného rozpočtu 
v rámci boje proti daňovým únikům. „Elektronická evidence tržeb je přínosem pro narovnání podnikatelského prostředí a pro poctivé podnikatele. Daně mají platit všichni,“ uvedl v reakci na schválení EET prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

SP ČR dlouhodobě vyjadřoval podporu tomuto záměru. Požadoval však od vlády, aby zároveň při přípravě EET respektovala základní parametry, jako jsou jednoduchost, jednoznačnost a srozumitelnost, zajištění spolehlivého a bezpečného technického řešení, dostatečná osvěta a čas na přípravu včetně realizace slíbeného zkušebního režimu před nabytím účinnosti zákona. Podnikatelé i stát ponesou při zavádění EET určité náklady, ty by však měly být vyváženy přínosy v podobě MF ČR přislíbeného daňového inkasa 10 až 12 miliard korun. SP ČR bude přínosy i zátěž pro zaměstnavatele a podnikatele sledovat a vyhodnocovat.

Připravili jsme také praktické informace v podobě otázek a odpovědí k EET.

Celá tisková zpráva k dispozici zde.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět