Je vzdělání na v souladu s potřebami trhu práce?

Od 8. prosince 2016 do 15. ledna 2017 se mohou školy i zaměstnavatelé z Ústeckého a Jihomoravského kraje zapojit do dotazníkového šetření, které je součástí unikátní analýzy souladu hospodářského profilu regionu s výsledky vzdělávání na úrovni základního školství. Analýzu zpracovává Svaz průmyslu a dopravy ČR ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Mendelovou univerzitou v Brně.

Jedním z klíčových nedostatků při ekonomickém rozvoji regionů je nesoulad potřeb trhu práce s profilem absolventů středních a vysokých škol. Základy budoucího profesního uplatnění jsou přitom žákům poskytovány již v průběhu devíti let na základní škole. Je potřeba získat přesnější a relevantnější informace o tom, jakým způsobem základní škola působí na profesní formování žáků, a jak je otevřená pro spolupráci s budoucími zaměstnavateli těchto žáků.

On-line dotazník pro základní školy zde.

On-line dotazník pro firmy naleznete zde.

Pro více informací kontaktujte regionální manažerku pro Jihomoravský kraj a Vysočinu Kateřinu Budínkovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět