Správné rozhodnutí kam po základní škole může přinést jisté uplatnění na trhu práce

Další ze série workshopů pro výchovné a karierní poradce základních škol se uskutečnil v úterý 14. února 2017, tentokrát na hostitelské SPŠ Stavební a SOŠ Stavební a Technické v Ústí nad Labem. Workshopu se zúčastnilo na dvě desítky poradců. Akci opět uspořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR  (SP ČR) ve spolupráci s agenturou CzechInvest.


Jsou to právě výchovní a kariérní poradci základních škol, kteří jsou s dětmi v denním kontaktu, znají jejich schopnosti a dovednosti a mohou jim tak efektivně pomoci při volbě střední školy s ohledem na uplatnění v budoucím povolání.

Cílem těchto setkání je tudíž představit možnosti odborného vzdělávání včetně spolupráce firem a škol na všech úrovní. Své programy tentokrát představili zástupci velkých firem z regionu, Lovochemie a Správy železničních dopravních cest. Informace o aktuální situaci na trhu práce v regionu doplnili představitelé krajské pobočky úřadu práce. Nedílnou součástí byla také diskuze o dopadech čtvrté průmyslové revoluce na profesní přípravu žáků.

A protože o vývoji nelze pouze hovořit a není nad to, vidět vše na vlastí oči, výchovní a kariérní poradci na závěr navštívili místní výrobní společnost Materialise, která mj. se svým 3D tiskem jistě nezaostává za trendem jménem Průmysl 4.0.

Pro více informací kontaktutje regionální manažerku pro Ústecký a Karlovarský kraj Radku Šplíchalovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět