Burza práce staví na osobním kontaktu a aktuálních informacích z trhu práce.

20170419 090125

Krajská pobočka Úřadu práce v Brně připravila setkání významných zaměstnavatelů Jihomoravského kraje se zájemci o nabízená volná pracovní místa. Akce s názvem BURZA PRÁCE se uskutečnila ve středu 19. dubna 2017 v areálu brněnského výstaviště. Burza práce byla realizována v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR a jeho regionálním zastoupením pro Jihomoravský kraj.

Burzy práce se zúčastnili jak uchazeči o zaměstnání z evidence Úřadu práce, tak i zájemci z řad veřejnosti, kteří již na trhu práce jsou a uvažují o změně zaměstnání či rekvalifikaci. Mezi návštěvníky byli také žáci a studenti, kteří teprve na trh práce budou vstupovat a kteří zde názorně mohli vidět spojitost výběru perspektivního oboru studia na kvalitní střední škole s následnou možností zajímavého pracovního uplatnění v regionu.

Návštěvníci Burzy práce se mohli blíže seznámit s více než 50 regionálními zaměstnavateli zastupující důležitá odvětví zpracovatelského průmyslu, mj. strojírenský, kovodělný, elektrotechnický, dopravní a logistický, textilní. Představily se i obory ze sektoru služeb.

Jedním ze stěžejních principů burz práce je provázanost s trhem práce. Snahou organizátorů bylo představit žádané profese na trhu práce těmi přímo zaměstnavateli. Návštěvníci si díky tomu mohli udělat představu, o které profese je největší zájem a jací zaměstnavatelé působí v regionu, jakou personální politiku uplatňují, jak probíhá proces náboru a zapracovávání nových kolegů. Návštěvníci se také mohli informovat i o možnostech osobní návštěvy ve firmě formou exkurze, případně během dnů otevřených dveří, čímž mohou získat dokonalou představu o pracovním prostředí.

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět