Kybernetická revoluce i zaměstnávání cizinců

Aktivity regionálního zastoupení Olomouckého kraje v posledních měsících.

Regionální zastoupení SP ČR v Olomouci pro své členské i nečlenské spolupracující firmy realizuje diskusní fóra na aktuální a žádaná témata. Tentokrát bylo tématem zaměstnávání cizinců.

Diskusní fórum na téma zaměstnávání cizinců v Olomouci

V měsíci květnu uspořádalo regionální zastoupení SP ČR v Olomouci diskusní fórum k tématu Zaměstnávání cizinců. Cílem diskusního fóra bylo umožnit účastníkům seznámit se s problematikou přístupu cizinců, a to zejména cizinců ze třetích zemí, na český pracovní trh a s aktuálními novinkami v této oblasti, dle novely zákona o pobytu cizinců a zákona o zaměstnanosti, které nyní prochází legislativním procesem a brzy nabydou účinnosti, jakož i diskutovat o aktuálních otázkách souvisejících např. s tzv. Režimem Ukrajina.

Setkání se zúčastnilo 15 zástupců členských i nečlenských firem Svazu průmyslu a dopravy. Na základě pozitivní zpětné vazby od účastníků fóra se na podzim tohoto roku plánují možná další setkání. Mezi zamýšlená témata patří exekuce, ochrana osobních údajů či pracovněprávní legislativa. Bližší informace k plánovaným akcím v Olomouckém, Zlínském a Pardubickém kraji naleznete v kalendáři akcí.

Důležitou informací je, že zaměstnavatelé mohou u regionálního manažera iniciovat a navrhovat témata diskusního semináře, případně kulatého stolu (včetně jeho obsazení).

  • Zadání pro analytický dokument zaměřený na „regionální“ téma – možnost návrhů tematického zaměření
  • Podpora vzniku účelových partnerství – iniciace a koordinace partnerství pro řešení určeného problému

S náměty či připomínkami nás neváhejte kontaktovat: Regionální zastoupení pro Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj. (Richard Koubek,regionální manažer. M: 733 643 511; E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Kybernetická revoluce CZ v Olomouci

Regionální akce s názvem Kybernetická revoluce CZ zavítala dne 6. dubna do Olomouce, kde se sešli zástupci firem, místní samosprávy a institucí na podporu podnikání, aby diskutovali o tématu pokročilé digitalizace průmyslu. Této akce se zúčastnil také regionální manažer SP ČR Richard Koubek. Součástí byla již tradičně sekce přednášková se sekcemi zaměřenými na technologie, práci s lidskými zdroji a investiční, právní a bezpečnostní aspekty Průmyslu 4.0. Kromě důležitých informací ohledně implementace Průmyslu 4.0 se návštěvníci měli možnost podívat do 3D tiskového centra Univerzity Palackého v Olomouci. Více...

Příprava Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji 2017

Regionální zastoupení SP ČR v Olomouci se jako jeden z organizátorů aktivně podílí na přípravě Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji, které se budou konat na podzim 2017 ve třech okresních městech Olomouckého kraje a v krajském městě Olomouci. Návštěvníci burz se již nyní mohou těšit na pestrou výstavu regionálních zaměstnavatelů a středních odborných škol a opět nebude chybět zajímavý program pro žáky i dospělé.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět