SP ČR na Podnikatelském fóru Ústeckého kraje

Hostem jeho 2. ročníku byla generální ředitelka Dagmar Kuchtová.

IMG 2398

Svaz průmyslu a dopravy ČR a jeho činnosti na celostátní úrovni i regionální úrovni představila generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová. Vyzdvihla také posílení SP ČR v Ústeckém kraji v podobě nové regionální manažerky Radky Šplíchalové. Vzhledem k zaměření fóra vyzdvihla především úspěchy a požadavky Svazu při řešení nedostatku kvalifikované pracovní síly, reformy vzdělávání a trhu práce. „Podařilo se nám prosadit řadu opatření, například povinné přijímací zkoušky do maturitních oborů či daňové úlevy pro zaměstnance, kteří vzdělávají žáky. Kromě iniciativy v oblasti legislativy pořádáme řadu akcí přímo v regionech, kde se snažíme motivovat ke studiu technických oborů žáky a studenty základních a středních škol a propojovat firmy se školami,“ sdělila Dagmar Kuchtová.

Na fóru představily své úspěchy i výsledky spolupráce se vzdělávacími a výzkumnými organizacemi také firmy působící v regionu. Mezi nimi byli i členové SP ČR, TOS Varnsdorf, a.s., která letos otevírá soukromou střední školu přímo v areálu společnosti a Unipetrol, a.s., která zahájila realizaci největší investice v historii českého petrochemického průmyslu v objemu 8,5 miliardy Kč.

V rámci prvního dne fóra diskutovali zástupci zaměstnavatelů, regionálních organizací a veřejné správy nejen o tom, jak v kraji udržet kvalifikované pracovníky, ale také se zabývali otázkou výzkumu,  vývoje a inovací a společně zhodnotili stav a podporu podnikání v kraji. Druhý den se zaměřili na řešení dlouhodobých ekonomických a sociálních problémů kraje a řešení změn v tradičních průmyslových oborech.

Akci uspořádala Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje a Ústecký kraj, mezi partnery patřil právě Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Více informací o akci zde.

Foto: Martin Špoula

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět