Ve Španělském sále oslaví své výročí průmyslníci


Už jen necelé dva týdny zbývají, než si Svaz průmyslu a dopravy ČR připomene velké výročí svého založení. Do Španělského sálu pozval na 350 hostů, se kterými si připomene historii průmyslu, oslaví jeho úspěšnou současnost a nastíní, kam se bude ubírat v budoucnosti.

Při této příležitosti chce poděkovat všem průmyslovým podnikům za jejich velký přínos pro celou Českou republiku. Galavečer se servírovanou večeří zpestří několik hudebních vystoupení a programem hosty provede moderátorka České televize Zuzana Tvarůžková.

Orchestr Ježkovy stopy je kolektiv dvanácti muzikantů, které uchvátila hudba, elegance a noblesa období první republiky. Proto v jejich repertoáru najdete převážně originální partitury české swingové hudby 30. a 40. let, kterou zahrají i na Pražském hradě.

V průběhu večera se hostům představí také česká herečka a zpěvačka Eva Burešová. Vystupuje v hlavních rolích ve známých muzikálech jako je např. Jesus Christ Superstar, Dracula nebo Čas růží. V roce 2018 se s písní Fly dostala do Top 6 Národního kola Eurovision Song contest.

Jedním z vystupujících je i mladý talentovaný houslista Eduard Kollert, kterého na klavír doprovodí jeho otec Jiří Kollert. Eduard se rozhodl hrát na housle a klavír poté, co slyšel koncert mistra Josefa Suka s otcem. Má za sebou několik zahraničních vystoupení i turné v Rusku, dostal pozvání k recitálu i od španělské královské rodiny. V 16 letech je laureátem cen řady prestižních mezinárodních soutěží.

Průběh večera hostům zpříjemní i dvě mladé umělkyně při sólových instrumentálních vystoupeních. Na klavír zahraje studentka pardubické konzervatoře Natálie Štorková. Současně se hrou na tento nástroj se od pěti let věnuje i zpěvu, se kterým se zúčastnila mnoha soutěží. Druhou mladou umělkyní je harfenistka Simona Voříšková. S královským hudebním nástrojem vystupovala kromě sólových a komorních koncertů i jako host v několika orchestrech.

Galavečer začne 18. června ve 20 hod. přesně po sto letech od vzniku prvního Ústředního svazu českých průmyslníků.

Tereza Řezníčková
/
kategorie 100 let
zpět