Týdenní přehled v institucích EU (27.02 - 05. 03. 2017)

V pondělí zasedá Rada pro energetiku.

V pondělí zasedá Rada pro energetiku. Ministři budou projednávat mj. balíček předpisů týkajících se čisté energie a Energetická unie. V pondělí se poslanci Výboru pro zaměstnanost a sociální věci Evropského parlamentu budou zabývat mj. zvyšováním zapojení partnerů a zviditelňováním výkonnosti evropských strukturálních a investičních fondů.

Poté poslanci tohoto výboru na společné schůzi s Výborem pro kulturu a vzdělání povedou rozpravu o lepších službách pro oblast dovedností a kvalifikací a Nové agendě dovedností pro Evropu.

Ve Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu se v pondělí bude jednat o investicích do evropského energetického průmyslu a podpoře připojení k internetu. Ve stejný den se bude Výbor pro dopravu a cestovní ruch zabývat digitalizací evropského průmyslu.

V úterý se bude ve Výboru pro mezinárodní obchod Evropského parlamentu konat veřejné slyšení na téma nástrojů EU na ochranu obchodu. Poslanci budou také diskutovat o ochraně před dumpingovým dovozem ze zemí, které nejsou členy ES. Poslanci Průmyslového výboru Evropského parlamentu budou v úterý hlasovat o pravidlech pro velkoobchodní trhy s roamingem a akčním plánu EU pro eGovernment. Dále budou diskutovat o energetické náročnosti budov, podpoře využívání energie z obnovitelných zdrojů a Evropském fondu pro strategické investice. Na programu úterní schůze Výboru pro dopravu a cestovní ruch je mj. rozprava o mechanismu monitorování a vykazování emisí skleníkových plynů, evropský program pro ekonomiku sdílení, internetová konektivita pro růst konkurenceschopnosti a soudružnost a podpoře připojení k internetu v místních komunitách. V

úterý bude zahájeno pokračování schůze Poslanecké sněmovny PČR, na které se bude mj. diskutovat o Komplexní hospodářské a obchodní dohodě mezi Kanadou a EU. Evropská komise ve středu povede orientační debatu o Bílé knize o budoucnosti EU a projedná a schválí Zprávu o pokroku bezpečnostní unie, Zprávu o pokroku dosaženém při provádění prohlášení EU-Turecko, Zprávu o plném zprovoznění evropských hranic a pobřežní stráže, Zprávu o přemisťování a přesídlení, Zprávu o rámci partnerství v oblasti migrace. V pátek bude zasedat Rada pro zaměstnanost, sociální politiku a ochranu spotřebitele. Na programu schůze je mj. rozprava o koordinaci systémů sociálního zabezpečení a Evropský semestr 2017.

Kompletní přehled o dění v institucích EU naleznete ZDE.

kategorie CEBRE a SPČR
zpět