Uvažujete o gendrovém auditu?

Možnost získat dotaci a realizovat gendrový audit s expertní podporou BDO.


Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo v rámci Operačního programu Zaměstnanost výzvu č. 50 a 51 k podání žádostí o podporu na realizaci genderových auditů u zaměstnavatelů, jejímž specifickým cílem je snížit rozdíly v postavení žen a mužů na trhu práce.

Žadatelem o dotaci mohou být v tomto případě také sociální partneři a obchodní korporace. Podpora se v případě sociálních partnerů hradí v plné výši z veřejných rozpočtů a je poskytována ex ante.

Auditorská a poradenská společnost BDO pro Vás zpracuje kvalitní žádost o dotaci v souladu s příslušnými podmínkami a zabezpečí související procesy dotačního managementu. Zajistí pro Vás také realizaci genderového auditu kvalifikovanými auditory a zpracování závěrečné zprávy. Závěrečná zpráva je jedním ze zásadních výstupů z genderového auditu. Díky ní organizace získá informace o stavu genderové rovnosti. Přidanou hodnotou zprávy jsou doporučení, jak v zavádění genderové rovnosti dále pokračovat. Zároveň tato zpráva bude sloužit jako jeden z podkladů pro případné podání žádosti o dotaci v navazujících výzvách zaměřených na podporu implementace navržených opatření.

Provedení genderového auditu a realizace případných opatření ke zlepšení příslušných procesů vyjadřuje navenek také postoj zaměstnavatele k tématu rovnosti mezi pohlavími a k jeho významu pro trh práce.

Termín ukončení příjmu žádostí o podporu je stanoven na 30. 12. 2016 do 18:00 hod.

pdfPodrobnější informace ovyhlášené výzvě714.9 KB

Další informace 

Marta Blízková
Mezinárodní vztahy

Blízková Marta
/
kategorie EU infoservis
zpět