Pilotní projekt usnadňující vnitropodnikové převádění manažerů a specialistů odstartován nové překážky na obzoru

Dvouleté úsilí a spolupráce byznysu a státní správy na podporu usnadnění a urychlení vnitropodnikového převodu klíčového personálu a specialistů z třetích zemí přineslo hmatatelný výsledek. Nové prováděcí pokyny MPSV přináší nová úskalí.

Konec investorů v Čechách?

V roce 2010 vstoupila v platnost novela tzv. cizineckého zákona, která značně zhoršila podmínky pro vstup a pobyt ekonomických migrantů z třetích zemí. Perspektiva přijetí nového cizineckého zákona v horizontu let 2014 nebo 2015 a zdlouhavé projednávání návrhu směrnice EU o vnitropodnikových převodech zaměstnanců z třetích zemí nejsou příznivé pro podniky operující na území České republiky. Nedostatek kvalifikované pracovní síly vedl velké investory mnohdy k omezování svých projektových aktivit, a tím Česká republika přicházela o peníze i nově vytvořená pracovní místa. Potenciál modrých a zelených karet zůstal nevyužit, navíc pro vnitropodnikové převody často není aplikovatelný. Navíc příloha institutu Zelené karty obsahující země, ze kterých lze přilákat pracovníky do České republiky, neodpovídá potřebám podniků a investorů.

Řešení nedostatku kvalifikované síly je běh na dlouhou trať. Jedná se o komplexní problém spojený s modernizací vzdělávacích systémů, zvyšováním a aktualizováním dovedností a jejich lepším sladěním s potřebami trhu práce, ale i s efektivním řízením ekonomické migrace.

Problém se musí řešit v několika krocích. Prvním krokem byla spolupráce Ministerstva průmyslu a obchodu, včetně CzechInvestu, se zástupci SP ČR a velkých investorů v ČR, která vyústila v téměř dvouletá jednání s ostatními sektorovými ministerstvy jak usnadnit vstup a pobyt klíčovému personálu nadnárodních podniků a specialistů, aby mohly v České republice realizovat své projekty.

Usilovná jednání přinesla dva pozitivní momenty – jednak ukázala pozitivní přínos ekonomické migrace a jednak v únoru odstartovala pilotní projekt "Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů" Projekt je pilotní a využívá stávajícího regulatorního rámce. Je postaven na spolupráci relevantních ministerstev, aby konaly v rámci svých kompetencí v co nejkratších lhůtách a nekladly další překážky pro vstup a pobyt převáděných zaměstnanců. Projekt ve střednědobé perspektivě koresponduje s projektovou kartou o ekonomické migraci v rámci Mezinárodní strategie konkurenceschopnosti.

Jak cizinci v České republice přicházejí o iluze

Radost z dosaženého úspěchu zakalil neočekávaný postup Ministerstva práce a sociálních věcí a jeho nové metodické pokyny, které by měly postupně od ledna do června letošního roku zavést taková opatření (povinné nostrifikace dosaženého vzdělání a omezení délky pobytových víz), která by vystavila ekonomickou migraci z třetích zemí dalším překážkám a silně by omezila zejména příliv nízkokvalifikované nebo nekvalifikované pracovní síly a zhoršila tak přístup podniků a investorů k pracovní síle, kterou potřebují pro realizaci svých projektů.

Tento krok zdánlivě na podporu zvýšení zaměstnanosti občanů České republiky je přitom kontraproduktivní. Neexistuje žádná korelace mezi mírou nezaměstnanosti českých pracovníků a přílivem nízkokvalifikované pracovní síly z třetích zemí. Postup Ministerstva práce a sociálních věcí povede naopak ke ztrátě desítek tisíců pracovních míst z nerealizovaných projektů velkých investorů a k nárůstu nelegálního zaměstnávání cizinců z třetích zemí.

Ministerstvo práce a sociálních věcí pod tlakem podnikatelů a na základě četných jednání se zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu a CzechInvestu slíbilo metodické pokyny přepracovat a zveřejnit v týdnu od 12. 3. 2012 - tisková zpráva z 15. 3. 2012 .

Podrobnosti k projektu na webu Ministerstva průmyslu a obchodu    

Vladimíra Drbalová
Mezinárodní vztahy - Mezinárodní organizace a EU

Blízková Marta
/
kategorie Evropská komise
zpět