Říjnová Evropská rada o migraci a prohloubení HMU

Poselství BUSINESSEUROPE na podporu konkurenceschopnosti podniků v globálním prostředí.
Ve dnech 15. a 16. října 2015 se v Bruselu koná pravidelné zasedání Evropské rady (ER). Na programu ER jsou témata migrace, prohlubování hospodářské a měnové unie, vztah Spojeného království a EU a aktuální zahraničněpolitické otázky.

Evropský byznys adresuje předsedovi ER své tradiční poselství. Věří v úspěšnost reforem a stabilitu ekonomického oživení a vyzývá evropské lídry k vytvoření příznivého podnikatelského prostředí v Evropě a posílení konkurenceschopnosti podniků v globálním prostředí, které je pro ně stále větší výzvou. BUSINESSEUROPE také podporuje snahu Evropské komise o prohloubení a dokončení hospodářské a měnové unie (HMU). K současné migrační situaci se staví pragmaticky a vidí i příležitosti pro podniky. 

BUSINESSEUROPE

Evropský byznys sdružený pod hlavičkou BUSINESSEUROPE - Konfederace evropského podnikání - adresoval předsedovi ER Donaldu Tuskovi své tradiční poselství, ve kterém vyjadřuje naději, že Evropa bude pokračovat ve svém mírném oživení. To dosvědčuje, že se reformní úsilí v řadě členských států začalo vyplácet. Ne všechny členské státy však v tomto směru pokročily. Turbulence na čínské burze v průběhu léta a očekávaný slabý růst v řadě rychle se rozvíjejících ekonomik vyvolávají potřebu, aby Evropa podpořila své podniky. Evropa pro ně musí vytvořit takové prostředí, aby mohly účinně konkurovat a vytvářet pracovní místa v globálním obchodním prostředí, které se stává stále větší výzvou.

pdfBližší informace k agendě Evropské rady366.93 KB

pdfPoselství BUSINESSEUROPE Evropské radě74.8 KB (AJ)

Vladimíra Drbalová
Mezinárodní vztahy – Evropské záležitosti
Blízková Marta
/
kategorie Evropská rada
zpět