Prezidenti evropského byznysu jednali v Bratislavě

hromadné foto

Viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký zastupoval Svaz průmyslu a dopravy ČR na jednání Rady prezidentů, COPRES, v Bratislavě 24. a 25. listopadu.  

Na pozvání slovenské Republikové unie zaměstnavatelů (RÚZ) přijeli prezidenti, viceprezidenti a generální ředitelé 40 evropských svazů 24. a 25. listopadu do Bratislavy diskutovat o budoucnosti Evropy a způsobech, jak zabránit růstu populismu, antiglobalizačním a euroskeptickým náladám.

Mezi diskutovanými tématy byl také BREXIT a aktuální situace ve Velké Británii po referendu, které rozhodlo o vystoupení Velké Británie z EU. BusinessEurope prosazuje variantu co nejužšího zapojení Velké Británie do vnitřního trhu a zachování všech čtyř svobod, což podporuje také SP ČR.

Lídři evropských svazů měli také příležitost setkat se s prezidentem Slovenské republiky Andrejem Kiskou a slovenským premiérem Robertem Ficem, se kterým diskutovali o dosažených úspěších současného předsednictví Slovenska v Radě EU a přetrvávajích výzvách.

BusinessEurope sdružuje 40 podnikatelských a zaměstnavatelských svazů z 34 zemí Evropy a je největším a nejsilnějším podnikatelským lobby vůči evropským institucím a dalším organizacím (zastupuje 20 milionů podniků v Evropě) a lídrem zaměstnavatelů v evropském sociálním dialogu. SP ČR je členem BE od roku 1993 a BusinessEurope je pro něj určující organizací pro vytváření vlastních strategií a hájení zájmů českého a evropského průmyslu. SP ČR v Bruselu zastupuje stálá delegátka při BE a vedoucí kanceláře Jana Radová.

Foto: RÚZ, BusinessEurope

Kateřina Pavlíková
/
kategorie BusinessEurope
zpět