Pierre Gattaz je novým prezidentem BusinessEurope


Pierre Gattaz byl dnes na setkání prezidentů evropských zaměstnavatelských svazů jednomyslně zvolen prezidentem BusinessEurope, evropské střešní organizace průmyslu a podnikatelů. Gattaz, prezident francouzského obchodního svazu MEDEF a jednatel společnosti Radjall, vystřídá současnou prezidentku BusinessEurope Emmu Marcegaglii 5. července 2018.

Nový prezident byl zvolen na dvouleté období s možností jednoho znovuzvolení.

Emma Marcegaglia, současná prezidentka BusinessEurope, řekla:
Jsem velmi potěšena, že mě 5. července 2018 vystřídá Pierre Gattaz. Je velmi úspěšným podnikatelem a přesvědčeným Evropanem. Se svými zkušenostmi z národního členského svazu a mezinárodních obchodních fór, jako jsou B7 a B20, je prezidentem, kterého v časech vzrůstajícího mezinárodního napětí BusinessEurope potřebuje.

Pierre Gattaz řekl:
Udělám maximum, abych splnil očekávání všech 39 členských svazů BusinessEurope. Ujmout se této důležité zodpovědnosti je pocta a výzva zároveň. Emma Marcegaglia nastavila laťku velmi vysoko. Také se nacházíme ve zlomovém bodě globálního ekonomického uspořádávání. Evropský byznys se musí ozvat. Těším se na to, že přispěji k růstu zaměstnanosti a celkovému rozvoji napříč Evropou a budu bojovat proti protekcionismu s největší odhodlaností.

(Brusel, 18. května 2018)

Vratislava Tronečková
/
kategorie BusinessEurope
zpět