Podnikatelský summit k dopravě 2014

Snížené náklady, lepší přístup na trh, větší flexibilita. To jsou cesty současného vývoje evropské dopravní politiky s cílem vytvořit nové příležitosti pro byznys.

Dne 27. 3. 2014 se v Bruselu koná již druhý summit o dopravě, který svede dohromady podnikatele a tvůrce politik k diskusi na téma, jak může doprava přispět k evropským cílům na podporu zaměstnanosti a růstu. Summit se koná v garanci Generálního ředitelství Evropské komise pro mobilitu a dopravu (DG MOVE). Místopředseda Evropské komise a komisař pro dopravu Siim Kallas pozval jako hlavního řečníka Maria Montiho, bývalého italského ministerského předsedu a řadu dalších významných hostů z oblasti dopravy.

BUSINESSEUROPE při této příležitosti zaslala místopředsedovi Evropské komise Siimu Kallasovi dopisem generálního ředitele Markuse Beyrera stanovisko obsahující priority byznysu pro budoucí dopravu v Evropě.

BUSINESSEUROPE v dopise zdůrazňuje, že doprava je klíčovým pilířem jednotného trhu, umožňujícím volný pohyb zboží a lidí přes hranice. Náklady a účinnost dopravních služeb a kvalita infrastruktury Evropy přímo ovlivňují obchodní toky, mobilitu a konkurenceschopnost evropských podniků. Opravdový jednotný dopravní trh pro byznys znamená především odstranění administrativních a technických překážek pro všechny druhy dopravy.

Stanovisko BUSINESSEUROPE k budoucnosti dopravy v Evropě (AJ) [pdf 714 kB]

Další informace

Vystoupení místopředsedy Evropské komise a komisaře pro dopravu Siima Kallase (AJ) [pdf 61 kB]

Vladimíra Drbalová
Mezinárodní vztahy - Mezinárodní organizace a EU

Blízková Marta
/
kategorie BusinessEurope
zpět