Důsledky revize směrnice o vysílání pracovníků

Zaměstnavatelé dlouhodobě varují EK před záměrem znovu otevírat směrnici o vysílání pracovníků.

Ačkoliv zdaleka nepanuje politická shoda ani v kolegiu Komise, ani mezi členskými státy, návrh na tzv. cílenou revizi směrnice o vysílání pracovníků se již objevil jak ve strategii EU pro jednotný trh zboží a služeb, tak v pracovním programu EK na rok 2016. Konkrétní podobu návrhu by měl přinést tzv. balíček mobility, který byl však v minulém týdnu nečekaně stažen s časového plánu Komise. Konkrétní důvod Komise sice nesdělila, lze ale předpokládat, že důvodem je právě žhavé téma vysílání pracovníků.

Konfederace evropského podnikání BUSINESEEUROPE zaslala dne 26. listopadu 2015 dopis předsedovi Evropské komise Junckerovi, ve kterém vyjadřuje silné obavy z dopadů, které by mělo otevření směrnice, zejména pokud výchozím motivem revize bude uplatňování principu „stejná mzda za stejnou práci na stejném místě“.

Velmi alarmující je však společný dopis zaměstnavatelských a podnikatelských organizací pětice severských států – Islandu, Švédska, Finska, Norska a Dánska, adresovaný komisařce pro zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pracovní mobilitu Thyssenové a místopředsedovi Evropské komise pro euro a sociální dialog Dombrowskisovi. Dopis důrazně varuje před dalekosáhlými důsledky návrhu Komise jak pro evropskou, tak národní úroveň. Dopis zpochybňuje otázku samotného srovnávání (kdo a s kým), otázku diskriminace zahraničních poskytovatelů služeb a absenci legislativní pravomoci Komise ovlivňovat tvorbu mezd na národních úrovních.

pdfPodrobná informace k dopisům413.64 KB

pdfDopis BUSINESSEUROPE z 26.11.20151.33 MB (AJ) + pdfPříloha - dopis pěti svazů z 18.11.2015121.58 KB (AJ)

Vladimíra Drbalová
Mezinárodní vztahy – Evropské záležitosti

Blízková Marta
/
kategorie BusinessEurope
zpět