Publikace BusinessEurope: Různorodost jako přidané hodnota

Různorodost by měla být součástí DNA každé firmy
BusinessEurope - Konfederace evropského podnikání přichází s novou publikací zaměřenou na podporu politiky různorodosti v podnicích, která představuje přidanou hodnotu jak pro společnost, tak podniky samotné.

Generální ředitel BusinessEurope Markus Beyrer ve své předmluvě uvádí: „Evropské ekonomiky a podniky si  musí poradit s demografickým stárnutím a zmenšujícím se množstvím pracovní síly, paradoxně provázenými vysokou nezaměstnaností a zvyšujícím se tlakem na veřejné finance. Současně musí evropské podniky hledat cesty jak překonat nedostatečné dovednosti nebo jejich nesoulad, zatímco čelí vzrůstající globální soutěži o talenty. Podpora různorodosti tudíž může sehrát pozitivní úlohu při překonávání dnešních a zítřejších výzev na trhu práce a na pracovišti.“

Nová publikace „Různorodost je dobrá pro byznys“ přináší 7 konkrétních a uchopitelných příkladů podnikových a svazových praxí týkajících se politik rovnosti žen a mužů a různorodosti obecně vycházejících z jejich podnikové kultury.Nástroje a iniciativy jsou různé, shoda ale panuje v tom, že je zde vazba mezi sociální a ekonomickou výkonností, díváme-li se z perspektivy „různorodosti a začleňování“.

pdfPublikace BusinessEurope „Různorodost je dobrá pro byznys“1.43 MB (AJ)

Vladimíra Drbalová
zástupkyně ředitele Sekce mezinárodních vztahů

 

 

 
Blízková Marta
/
kategorie BusinessEurope
zpět