Autonomní celní suspenze - konec platnosti některých suspenzí a možnost prodloužení

V rámci pravidelných informací k systému autonomních celních suspenzí a kvót si Vám dovolujeme připomenout, že koncem tohoto roku končí platnost některých celních suspenzí.

Jejich přehled neleznete zde.

Položky označené zeleně budou prodlouženy automaticky, neboť výše nevybraného cla za poslední rok dosáhla alespoň 15 tis. EUR. Položky označené červeně tuto minimální hranici nedosáhly a pro jejich prodloužení je potřeba podat žádost. Podmínkou je předpokládaná roční úspora na cle alespoň 15 tis. EUR.

Totéž platí pro položky označené „BREXIT“ – jde o původní žádosti Velké Británie, která však již není součástí EU. V případě, že ze strany členského státu nebude zažádáno o jejich prodloužení, nebude suspenze od r. 2022 již pokračovat.

V případě zájmu o prodloužení celní suspenze, prosím zašlete vyplněnou přiloženou žádost na adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., a to nejpozději do 9. dubna 2021.

Více informací k systému autonomních celních suspenzí a kvót naleznete na webu MPO.

Eliška Ďomin
/
kategorie Proexportní servis
zpět