Otevření dalších Honorárních konzulátů ČR v Kanadě

Dva nové Honorární konzuláty ČR v atlantických provinciích v Kanadě byly otevřeny v tomto roce.

 

Jedná se o Honorární konzulát ČR v provincii Ostrv Prince Eduara s působností i pro provincii Nový Brunšvik, kde jako honorární konzul působí John Steinsky a v provincii New Foundland pod vedením honorárního konzula George Conrcorana.

Protože jedním z hlavních kritérií pro výběr nových honorárních konzulů je i jejich působení v obchodní a ekonomické oblasti, budou se jejich aktivity, mimo konzulární činnost, soustředit i na pomoc českým firmám a podnikatelům. Samotné provincie nabízí zajímavou spolupráci v oblasti energetiky, zemědělství, ale i leteckém a obranném průmyslu. Ve zmíněných ale i v dalších sektorech je Velvyslanectví ČR v Ottawě připraveno ve spolupráci s novými honorárními konzuly asistovat českým podnikatelům, kteří budou mít zájem vstoupit na kanadský trh.

Další zavedené Honorární konzuláty jsou v Calgary v provincii Alberta, v Montréalu v provincii Québec a v hlavním městě provincie Britská Kolumbie Victorii a také ve Vancouveru.

Cílem Velvyslanectví ČR a Honorárních konzulátů ČR je zajištění konzulárních a hospodářských služeb pro české občany a firmy ve všech kanadských provinciích.
https://www.mzv.cz/ottawa/cz/o_velvyslanectvi/index.html

Sabina Tančevová
/
kategorie Informace z teritoria
zpět