Česko-irácká podnikatelská rada pomáhá českým firmám proniknout na irácký trh

Česko-irácká podnikatelská rada, která aktivně působí v gesci Svazu průmyslu a dopravy ČR, díky svým kontaktům a znalosti místního trhu pomohla české společnosti Elisabeth Pharmacon proniknout na trh iráckého Kurdistánu. Firma sem dodala CE IVD soupravy EliGene® COVID19 BASIC A RT pro detekci koronaviru SARS-CoV-2.

„Ukázalo se, že české produkty jsou spolehlivé a konkurenceschopné na iráckém trhu i v tak  silné konkurenci jako jsou dodávky z asijských zemí, především z Číny a Korejské republiky,“ uvedl Majid Shamas Toma, výkonný ředitel Česko-irácké podnikatelské rady.

Dle výkonného ředitele společnosti Elisabeth Pharmacon Omara Šerého se již začaly zmíněné soupravy v praxi úspěšně a spolehlivě používat v iráckém regionu Kurdistán při testech PCR.

Průběžně aktivní přístup Česko-irácké podnikatelské rady k potřebám českých společností při hledání spolehlivých partnerů v Iráku, resp. iráckém Kurdistánu, pozitivně hodnotí i generální konzul ČR v Erbílu Michal Svoboda. Podle něj je nezbytné se o tento trh dlouhodobě zajímat a využívat všechny možnosti, které povedou ke zvýšení úspěšnosti českých společností v Iráku.

kategorie Informace z teritoria
zpět