8. Sympózium Emobility ve Slovinsku - průzkum zájmu

Velvyslanectví ČR ve Slovinsku připravuje projekt na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) umožňující zvýhodněnou účast na 8. Sympóziu Emobility v slovinském městě Kranj. V tuto chvíli zjišťuje zájem o tuto akci mezi českými firmami, což je rozhodující pro uskutečnění tohoto projektu.

Název projektu: Účast českých společností na 8. Sympóziu Emobility
DATUM: 16. – 17. září 2021
Místo: The Brdo Congress Centre, Predoslje 39, 4000 Kranj
Typ akce: Mezinárodní sympózium s možností výstavní účasti

PROGRAM (tbc):
- Plenární část - odborné přednášky na téma elektromobility se zaměřením na technologie (elektrická vozidla a motory, umělá inteligence, plnicí infrastruktura, baterie, autonomní řízení aj.), legislativní rámec a další související témata.
- Výstavní účast zúčastněných firem a zájmových sdružení, B2B jednání.
- Společenské akce.

Akci pořádá slovinská iniciativa Emobility, která má bohaté zkušenost s pořádáním odborných sympózií, výstav a rally na téma elektromobility. Sympózia se tradičně účastní domácí i zahraniční společnosti z oblasti elektromobility a představitelé vedoucích elektroenergetických společností z širšího regionu, různé slovinské instituce (Ministerstvo infrastruktury, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo hospodářství a technologií aj.), představitelé slovinských měst, delegace evropských měst i států (v minulosti např. Vídeň, Rotterdam, Oslo, Berlín Monako, Maďarsko aj.) či mnohé zajímavé osobnosti. Další informace o iniciativě Emobility a fotografie z předešlých akcí jsou k dispozici na: http://emobility.si/en/landing-page-2/

Cílem projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) je zvýšení exportního potenciálu českých společností v oblasti elektromobility na slovinském trhu. České společnosti dostanou možnost představit své produkty a navázat nové obchodní kontakty v rámci osobních jednání nejen se slovinskými, ale také zahraničními obchodními partnery, očekává se účast firem zejména z Německa, Rakouska, ale i dalších zemí. Kromě mezinárodního networkingu získají rovněž příležitost k účasti na odborných přednáškách s aktuálním obsahem a nejnovějšími trendy z výše uvedených oborů. Slovinsko bude navíc ve 2. polovině letošního roku předsedat Radě EU, elektromobilita patří mezi prioritní obory, lze proto očekávat, že bude akce středem pozornosti. Vysokou úroveň akce potvrzuje také vybrané místo konání, kterým bude letos poprvé prestižní vládní kongresové centrum blízko hlavního města Lublaň.

Velvyslanectví ČR finančně pokryje veškeré náklady na účast na akci pro české obchodní subjekty, tedy účastnické poplatky na všechny části programu včetně společenských akcí, pohoštění apod., výstavní prostor na frekventované lokalitě (menší výstavní prostor získá každá firma v hlavním předsálí; větší exponáty bude možné vystavit ve venkovních prostorách před vstupem do kongresového centra) a možnost představit se během plenární části na hlavním pódiu. České společnosti pak hradí vlastní náklady na cestovné a ubytování.

Váš potenciální zájem o účast prosíme zaslat nejpozději do čtvrtka 6. 5. 2021 na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a v kopii na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..  Děkujeme. Poté bude probíhat evaluace přihlášených projektů a zhruba v průběhu června získáme informaci o tom, zda byl projekt schválen. V případě schválení projektu pak  budou zaslány pozvánky k podání závazných přihlášek do projektu.

Šeráková Petra
/
kategorie Informace z teritoria
zpět