Výzva pro energetický materiál a materiál na zazimování pro Ukrajinu

Ukrajinská energetická infrastruktura potřebuje naléhavou podporu. Podle nejnovějších údajů bylo více než 50% ukrajinské energetické infrastruktury zničeno ruskými nálety a cílenými drony. Ukrajinská kritická infrastruktura (elektrárny, vodovodní systémy atd.), podniky, nemocnice, školky a domácnosti potřebují naléhavou podporu. Zimní teploty na Ukrajině mohou klesnout až k -15°C, přičemž teploty klesají pod nulu již ve většině ukrajinských měst.

V současné době trpí ukrajinští občané buď zcela bez elektřiny, nebo se musí přizpůsobit neustálým výpadkům proudu, aby zachovali a udrželi zbývající kritickou infrastrukturu. Navíc kvůli neschopnosti předvídat, jak se bude situace vyvíjet, a s přihlédnutím k informacím, které přicházejí od některých ukrajinských úřadů, aby zvážili opuštění země, aby se infrastruktura vyrovnala s potřebami, mnoho Ukrajinců zoufale hledá menší generátory (které zdražily a často jsou také nedostupné), aby se ujistily, že mají pokryty alespoň základní potřeby – topení, ledničku, sporák atd. Pokud Rusko bude pokračovat v stávkách, může jít o přežití většiny Ukrajinců, což může vést ke katastrofální humanitární katastrofě nebo dalšímu přílivu mnoha uprchlíků napříč Evropou.  

Na základě seznamu potřeb identifikovaných ukrajinskými orgány a předaného Generálnímu ředitelství pro evropskou civilní ochranu a operace humanitární pomoci oslovilo GŘ GROW (generální ředitelství / politické oddělení Evropské komise) zástupce průmyslu, seskupení EU a partnery Enterprise Europe Network, aby zmapovali potenciální společnosti ochotné přispět nebo prodat některé položky uvedené ukrajinskými úřady. A nyní také oslovujeme vás členy Svazu průmyslu a dopravy ČR v naději, že byste mohli zmobilizovat své sítě, abyste pomohli uspokojit potřeby Ukrajiny.

Těšíme se na vaši zpětnou vazbu a pokud máte dotazy, návrhy nebo připomínky, neváhejte kontaktovat Martina Natafalušiho, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

List_of_priorities_for_winterization_of_Ukraine_18-11-22.docx

Political_call_to_assit_UA.pdf

Emergency Energy Equipment Donations for Ukraine

 

kategorie Informace z teritoria
zpět