Zajištění spolupráce se zaměstnavateli při realizaci programů dalšího vzdělávání a pilotního ověřování II

Svaz průmyslu a dopravy České republiky je realizátorem veřejné zakázky „Zajištění spolupráce se zaměstnavateli při realizaci programů dalšího vzdělávání a pilotního ověřování – II" v rámci projektu UNIV 3.

Základní informace

Popis projektu UNIV 3: Cílem projektu UNIV 3 je zkvalitnit systém rekvalifikací širokou podporou procesu uznávání výsledků předchozího učení a modernizací procesu akreditací. V průběhu projektu bude modernizován proces akreditací rekvalifikačních programů, a to jednak vytvořením elektronického systému pro přijímání žádostí o akreditaci, jednak inovací potřebných metodik a vytvořením nových.

Ke zkvalitnění a zpřehlednění rekvalifikací přispěje projekt vytvořením 350 modulových rekvalifikačních programů podle standardů Národní soustavy kvalifikací (NSK), ty budou po ukončení projektu k dispozici všem subjektům poskytujícím rekvalifikační vzdělávání a budou využívány v procesu akreditace rekvalifikací. V průběhu projektu bude realizováno 600 pilotních ověřování standardů NSK, tedy procesů uznávání výsledků předchozího učení, přičemž pilotní ověřování bude zpětnou vazbou pro tvůrce těchto standardů, která by měla být využita k jejich zkvalitnění. Cílená příprava pracovníků vzdělávacích institucí participujících na projektu v oblasti realizace pilotního ověřování procesu uznávání výsledků předchozího učení následně umožní kvalitnější realizaci uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.

Zadavatel: Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků

Doba realizace veřejné zakázky: 5. listopadu 2013 – 31. července 2014

Klíčové aktivity veřejné zakázky

Úkolem Svazu průmyslu a dopravy ČR se spolupracující společností TREXIMA, spol. s r.o. je zajistit zapojení zástupců zaměstnavatelů do procesu posouzení vytvořených programů dalšího vzdělávání a pilotního ověřování standardů NSK.

Posuzování pilotního ověřování standardů NSK a konkrétního zadání pro uznávání výsledků předchozího učení
Cílem aktivity je získat objektivní a kvalitní posouzení průběhu, obsahu pilotního ověřování profesních kvalifikací a konkrétních zadání ke zkouškám z profesních kvalifikací kompetentními odborníky z řad zaměstnavatelů.

  • Zástupce zaměstnavatele (z řad sektorových rad, pracovních skupin nebo stvrzovatelů, příp. dalších zástupců zaměstnavatelů) se osobně zúčastní zkoušky z profesní kvalifikace.
  • Poté bude zhodnocen průběh zkoušky formou posudku, ve kterém budou doporučeny případné úpravy hodnoticích standardů.
  • Zapojení zástupci zaměstnavatelů mají za úkol také posoudit konkrétní zadání pro realizaci uznávání předchozího učení.
  • Pověřený zástupce tedy prostuduje předané konkrétní zadání a poté vypracuje posudek, jehož součástí je i návrh doporučení na konkrétní úpravu zadání a její argumentace.

Výstupem této aktivity bude zpracovaná instruktážní karta procesů souvisejících s posuzováním pilotního ověřování standardů NSK a konkrétních zadání pro uznávání výsledků předchozího učení, jmenný seznam zástupců, kteří se účastnili posuzování pilotního ověřování standardů NSK a konkrétních zadání ke zkouškám, vyhotovené posudky (tedy souhrnná hodnocení zástupců zaměstnavatelů z pilotního ověřování 200 – 300 standardů NSK a konkrétních zadání pro uznávání výsledků předchozího učení ve standardizované struktuře), jakož i doporučení úprav hodnoticího standardu profesní kvalifikace.

Posuzování programů dalšího vzdělávání vedoucí ke složení zkoušky z profesní kvalifikace

Hlavním cílem této aktivity je zajištění posouzení 350 programů dalšího vzdělávání, které připravují účastníky na složení zkoušky dle zákona č. 179/2006 Sb.

  • Zástupce zaměstnavatele prostuduje předaný program a zpracuje kompletní oponentní posudek.
  • Součástí aktivity budou i případná oponentní jednání s tvůrci jednotlivých vzdělávacích programů, na kterých prodiskutují přijetí či zamítnutí vznesených připomínek.

Výstupem aktivity je zpracovaná instruktážní karta procesů souvisejících s posuzováním programů dalšího vzdělávání, jmenný seznam zástupců, kteří posuzovali programy dalšího vzdělávání NSK a vyhotovené posudky k 350 vzdělávacím programům.

Publicita projektu; administrativa, ekonomika a řízení zakázky

Cílem aktivity publicita je zajištění informovanosti veřejnosti i cílových skupin o výstupech projektu a především o jeho přínosech.

  • Dodavatel se zaměří na informační a propagační kampaň, v níž budou využity komunikační nástroje (především média tištěná i elektronická).
  • V rámci administrativy, ekonomiky a řízení dodavatel zajistí řádnou realizaci zakázky a její financování.

Výstupem propagačních aktivit budou připravené a distribuované tiskové zprávy, zpracované informace o projektu a jejich vložení na web zadavatele (www.nuv.cz/univ3), zajištění propagace na tzv. akcích 3. stran, organizace diskusních setkání s médii, příprava a tisk informačních materiálů a textů do časopisů a materiálů zástupců dodavatele, PR články a inzeráty v médiích a organizace závěrečné tiskové konference.

Kontakt za SP ČR: Ing. Bohumil Mužík, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 225 279 806

Více informací naleznete na webových stránkách www.nuv.cz/univ3.

Informační leták ke stažení.

Tisková zpráva 3.3.2014

Gbelec Ondřej
/
kategorie Realizované projekty
zpět