Multioborový veletrh v iráckém Erbílu - oficiální účast ČR

Od 20. do 23. září 2021 se v iráckém Erbílu uskuteční 14. ročník multioborového veletrhu Erbil International Fair. Akce je nejvýznamnější mezinárodní výstava v regionu iráckého Kurdistánu a letos byla podpořena Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR formou české oficiální účasti. Firmy tak zde mohou vystavovat za finančně zvýhodněných podmínek.

Veletrh v Erbílu je multisektorovou platformu pro výrobní firmy, investory i dodavatele napříč průmyslovým spektrem. Akce je mezinárodního formátu a při posledním ročníku v roce 2019 se jí účastnilo 217 vystavovatelů ze 14 zemí světa. Zastoupení zde mělo i 7 českých firem, dalších 7 společností se veletrhu účastnilo prostřednictvím katalogové prezentace, kterou pořádal Svaz průmyslu a dopravy a přidružená Česko-irácká podnikatelská rada. Veletrh navštívilo více než 9000 návštěvníků z Iráku i zahraničí.

České průmyslové firmy se na veletrhu pravidelně prezentovaly i v předchozích letech, díky čemuž se jim podařilo prosadit na místním trhu, např. v dodávkách pro zdravotnictví, energetiku, těžební průmysl, ad.

Kromě expozice jednotlivých firem veletrh slouží také k prezentaci potřeb Iráku a iráckého Kurdistánu v oblasti rekonstrukce a modernizaci průmyslu, stavebnictví, zemědělství, infrastruktury či školství. O těchto projektech pravidelně informují na veletrhu irácká a kurdská ministerstva, banky a investiční společnosti.

Region iráckého Kurdistánu je považován za ekonomicky nejrozvinutější a politicky nejstabilnější část Iráku, díky čemuž je vyhledáván jako sídlo zahraničních investorů. Kurdská regionální vláda navíc postupně zavádí hospodářské reformy s cílem zlepšit podmínky hospodářské soutěže a zvýšit přítomnost zahraničních subjektů na trhu.

Letošní ročník výstavy získal záštitu od Ministerstva průmyslu a obchodu a byl zařazen do programu oficiální účasti ČR v rámci kategorie B. Pro vystavovatele tak MPO zajistí společnou expozici, nákup výstavní plochy, stavbu stánku či doprovodnou propagaci.

Více informací o veletrhu je možno nalézt na odkazu: http://www.eif-expo.com/

V případě Vašeho zájmu o účast ve společné expozici prosím zašlete níže uvedenou přihlášku na adresu: MPO ČR, odbor řízení exportní strategie, Na Františku 32, 110 15 Praha 1.

Přehled poskytovaných služeb

Kontaktní osoba:
Vlastimil Janecký
Oddělení řízení programů exportu, průřezových a specializovaných exportních služeb MPO
Tel. 224 852 781
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Politických vězňů 20, 112 49 Praha 1

Tomáš Hodač
/
kategorie Veletrhy, výstavy
zpět