Jednání SP ČR s delegací lucemburských zaměstnavatelů

FEDILa

Generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Dagmar Kuchtová dnes přijala delegaci lucemburských zaměstnavatelů z organizace FEDIL (Business Federation Luxembourg). FEDIL je, tak jako SP ČR, členskou organizací Konfederace evropského podnikání BusinessEurope. Delegaci vedl při její návštěvě České republiky její generální ředitel pan René Winkin. V delegaci byl i předseda lucemburské Asociace dodavatelů do automobilového průmyslu pan Camille Feyder.

Jednání probíhala v konstruktivní atmosféře a dotkla se zejména informací o aktivitách obou organizací v oblasti Průmyslu 4.0 a digitalizace. Téma Průmysl 4.0 a digitalizace oba svazy vnímají jako prioritní a snaží se vytvářet odbornou platformu, jak ve vztahu k firmám, tak ve vztahu k vládě a k iniciativám reagující na trendy a z nich plynoucí změny ve společnosti. Jedním z hlavních nástrojů propagace tématu ve firmách a jejich rozvoje směrem k Průmyslu 4.0 je právě sdílení dobré praxe a spolupráce nejen na národní úrovni.

Členové lucemburské delegace se také seznámili s aktuálními tématy na českém trhu práce, v oblasti technického vzdělávání a v automobilovém průmyslu.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Zahraniční partneři
zpět