Stanovisko k materiálu Finanční nástroje jako forma zajištění financování projektů v programovém období 2014-2020

Stanovisko SP ČR k materiálu „Finanční nástroje jako forma zajištění financování projektů v programovém období 2014 – 2020“.

Zásadní připomínky

SP ČR doporučuje do dokumentu zařadit nástroj „proof of concept“, který pilotně začal realizovat TA ČR v programu Gama. Pokud má být nastaven systém kvalitně, je třeba využít zkušenosti ze všech stávajících nástrojů a promyslet jejich implementaci v navrhovaných řešeních. Nástroj „proof of koncept“ umožňuje výsledky VaV připravit k využití v praxi.

Upozorňujeme na značné časové riziko realizace všech navrhovaných řešení, zvláště po zkušenostech např. se Seed fondem a při skutečnosti, že již začíná druhý rok nového období 2014-2020. Rovněž by měly být do přípravy zapojeny od začátku všechny subjekty, které by mohly výsledný systém využívat, aby ho braly v úvahu při realizaci operačních programů.

Žádáme o provedení jazykové korektury materiálu, který obsahuje značné množství překlepů, chyb ve zkratkách či nevymazaných poznámkách, a to zejména na stranách 10, 49, 50, 53, 66, 77, 81, 91.

V Praze 30.12.2014

Aliapuliosová Eva
/
kategorie Stanoviska SP ČR
zpět