SP ČR k nezávazným pokynům k metodice vypracování zpráv obsahujících nefinanční informace

Jen flexibilní a praktické pokyny budou pro podniky užitečné.

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) se zapojil do veřejné konzultace k nezávazným pokynům k metodice vypracování zpráv obsahujících nefinanční informace. Pokyny budou určeny podnikům, které spadají do působnosti směrnice č. 2014/95/EU o uvádění nefinančních informací a informací týkajících se rozmanitosti některými velkými podniky a skupinami, jejímž cílem je zvýšit transparentnost podniků.

Pokyny by měly podnikům umožnit implementaci opatření směrnice. SP ČR zdůrazňuje, že by měly  být pro podniky užitečné, obecné a dostatečně flexibilní, aby zohledňovaly různé podnikové praxe a různé národní přístupy při transpozici směrnice. SP ČR požaduje, aby pokyny neobsahovaly žádné detailní, specifické a normativní prvky. Pokyny by měly být nezávaznými a poskytnout příklady dobré praxe. Podniky samy by si měly rozhodnout, o jakých skutečnostech budou podávat zprávy, které zainteresované strany jsou pro ně důležité a jaké mezinárodní rámce využijí.

pdfVstup SP ČR do veřejné konzultace136.87 KB

Veřejná konzultace