Platforma oběhového hospodářství pro průmysl

Podělte se o svůj projekt z oblasti oběhového hospodářství či upozorněte na problémy z praxe na www.circulary.eu  tak, aby i hlas českého průmyslu byl vyslyšen.



V současné době se na evropské úrovni nastavují základní parametry oběhového hospodářství, které budou dopadat na průmysl. Svaz podporuje v souladu s principy oběhového hospodářství intenzivní využívání druhotných surovin jako náhrady za primární zdroje, které vnímá jako příležitost, neboť členské firmy mohou participovat na zpracovatelském, recyklačním, a jiných průmyslech.

Průmyslová platforma oběhového hospodářství představuje webový prostor zřízený BusinessEurope a jejími národními členy včetně Svazu průmyslu a dopravy ČR, který přispívá k informovanosti o agenděoběhového hospodářství. Jejím cílem je přinášet nové příklady inovativních způsobů, jakými průmysl přispívá k principům oběhového hospodářství v Evropě. Současně upozorňuje na výzvy regulačního i neregulačního charakteru, jimž podniky neustále čelí. Vzniká tak na evropské úrovni základna pro sdílení kontaktů mezi firmami, příkladů dobré praxe či k obhajobě zájmů byznysu.

Brožuru zdůrazňující základní informace a přínosy této platformy naleznete zde. Díky Svazu průmyslu a dopravy ČR je dostupná i její česká verze.
kategorie Z hospodářské politiky
zpět