Seminář k portálu MOJE Daně: co přinese pro firmy kapacita navýšena

Svaz průmyslu a dopravy ČR připravil on-line seminář k tématu funkcionalit nového daňového portálu MOJE Daně pro firmy, který proběhne 31. března 2021 od 13:00h. Navýšili jsme pro velký zájem kapacitu – dodateční zájemci se budou moci registrovat do streamu na youtubu SP ČR, kde budou moci pokládat dotazy prostřednictvím chatu. 

Nový daňový portál je z pohledu Ministerstva financí reakcí na potřebu a nutnost digitalizovat agendu daní. Náběh portálu sice bude nejdříve cílit na funkcionality využívané převážně fyzickými osobami, ale následně je dlouhodobě nám slibováno, že systém pomůže i podnikatelům, jejichž daňová agenda je vice individualizovaná, a tedy i náročnější.

Hostem bude náměstek Jiří Fojtík z Ministerstva financí ČR a Eva Horáková z Generálního finančního ředitelství. Budou představeny výhody portálu, bude možné položit dotazy a diskutovat o možnostech portálu pro firmy. Mezi otázky, které chceme řešit, patří mimo jiné: Co to přinese firemním účetním a interním/externím daňařům? Jaké funkcionality zatím nebudou umožněny, nebo umožněny dodatečně? Kde se vyskytují problémy? Kdo může být za firmu přítomen v portálu? Jaké jsou rozdíly mezi stávajícími systémy pro komunikaci se správcem daně z pohledu firem? Jak bude nový portál komunikovat se stávajícími elektronickými nástroji, mezi něž patří datová schránka, EPO, registr DPH, EET?

Moderátorem semináře bude Jiří Nekovář, předseda Expertního týmu pro daně Svazu průmyslu. Účastníky za organizátory přivítá Bohuslav Čížek, ředitel Sekce hospodářské politiky a zástupce generální ředitelky Svazu.

REGISTROVAT SE MŮŽETE ZDE (podrobnější pozvánku naleznete zde). Po vyplnění registračního formuláře obdržíte potvrzující informaci. Účast je zdarma.

Věříme, že se Vám seminář s tímto zaměřením bude líbit. V případě dotazů či technických problémů se obraťte na organizátora akce Vladimíra Štípka (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

kategorie Z hospodářské politiky
zpět